Handig

Zorgverzekering kiezen

In november staat u weer voor de vraag: welke zorgverzekering kies ik? De keuze is er de laatste jaren niet gemakkelijker op geworden. Er komen steeds meer polissen en de vraag is dan: wat te kiezen? Wat past bij mij? Vind de weg met onze eerlijke en onafhankelijk informatie. Ons belang is dat u straks de juiste polis heeft.

Handig

Een zorgverzekering kiezen is ingewikkeld. Deze vijf tools maken het u gemakkelijker.

 • Informatiekaart zorgverzekering kiezen’ van Patiëntenfederatie Nederland en Pharos.
  Deze kaart helpt u bij uw keuze. U ziet en leest hoe Nora haar zorgverzekering kiest. Alle stappen worden duidelijk beschreven. Op de achterkant leest u wat verzekeringstermen (als dekking, eigen risico, naturapolis en restitutiepolis) betekenen.

 • Vergoeding lidmaatschap patiëntenverenigingen.  Op deze lijst krijgt u een overzicht van zorgverzekeringen die uw lidmaatschap van een patiëntenvereniging vergoeden (vanuit een aanvullende verzekering).

 • ZorgkaartNederland.nl. Hier leest u beoordelingen en ervaringen van andere verzekerden met zorgverzekeraars. Handig om er even bij te pakken als u een zorgverzekeraar kiest.

 • Zorgverzekeringskaart basisverzekering. Zorgverzekeraars maken bij iedere polis voor de basisverzekering een digitale zorgverzekeringskaart. Op die kaart geeft uw verzekeraar uitleg over de inhoud en gevolgen van de keuze voor een polis. Via linken achterhaalt u welke zorg wel en niet is verzekerd. De zorgverzekeringskaart is gemaakt door Zorgverzekeraars Nederland.

 • Nationaal Zorgnummer. Voor vragen en klachten over de zorg en zorgverzekeringen kunt u terecht bij het Nationale Zorgnummer. U krijgt onafhankelijk advies en betrouwbare informatie.
  Bel: 0900 2356780 (20ct/gesprek) of mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 • Alzheimer Nederland heeft een website gemaakt over het kiezen van een zorgverzekering: Kies uw zorgverzekering voor 2017

 • Kijk ook bij deze nuttige links:

 

Informatiekaart

Deze kaart helpt u bij uw keuze. U ziet en leest hoe Nora haar zorgverzekering kiest. Alle stappen worden duidelijk beschreven.

infokaart zorgv module


ZorgkaartNederland

zkn logoBekijk beoordelingen over zorgverzekeraars door consumenten op ZorgkaartNederland. Lees verder >>