Meer informatie

KIDZ

Wat is kwaliteit van zorg en hoe meet je dit? Hoe kunnen patiënten(-organisaties) hieraan bijdragen? Wat kan je doen op het gebied van kwaliteitsstandaarden, transparantie, Samen Beslissen en doelmatigheid? En hoe werk je hierin samen met andere partijen? KIDZ is een vervolg op KIZ.

Meer informatie

Heeft u vragen over KIDZ of wilt u meer informatie?

U kunt op de volgende manieren contact opnemen met ons:

  • E-mail:  
  • Telefoon: 030 297 0303

 

KIDZ-community “Eerste hulp bij (behandelinhoudelijke) keuzehulpen”

Op donderdag 18 april 2019 is de eerste KIDZ-community over kwaliteitsprojecten en trajecten. Ondewerp: keuzehulpen. De bijeenkomst is bedoeld voor alle patiëntenorganisaties die met keuzehulpen te maken hebben en daar veel mee werken en voor patiëntenorganisaties die nog weinig weten van keuzehulpen. Locatie: NDC Den Hommel in Utrecht.

Programma:     

12.30   Lunch

13.00   Welkom door dagvoorzitter prof. dr. Trudy van der Weijden, hoogleraar Universiteit van Maastricht

13.15   Keuzehulpen: nut, noodzaak en ontwikkelingen. Trudy van der Weijden, mmv: Eva Schmidt-Cnossen (Kind en Ziekenhuis), Inge van den broek (Harteraad) Karen Prantl (NVN)

14.00  Start werksessies:

Sessie A: voor de nieuwkomers. Je werkt niet of nauwelijks met keuzehulpen. Je hebt nog veel vragen hierover en je wil meer weten over het belang van keuzehulpen, de rol van patiëntenorganisaties bij keuzehulpen en de rol van de Patiëntenfederatie daarbij. Moderator: Josine van der Kraan.

Sessie B: voor de gevorderden. Je hebt ervaring met trajecten over keuzehulpen. Je kan en wil ervaringen delen, en samen zoeken naar optimalisering: hoe zetten we de rol van patiënten (-organisaties) in keuzehulptrajecten zo goed mogelijk neer? En wat willen we vooral niet? Moderator: Anouk Knops.

16.15   Keuzehulpen: waar gaan we morgen mee aan de slag? Door Trudy van der Weijden.    

16.30   Borrel                        

17.00   Einde

Aanmelden: per mail aan . Geef daarbij door: sessie A of B, vragen die je al hebt en/of dieetwensen.