Voor organisaties

Voor organisaties

Patiëntenfederatie Nederland werkt vaak samen met andere vertegenwoordigers van patiënten, zorgverleners en overheden. Via diverse programma’s zetten wij ons samen met anderen in voor betere zorg, betaalbare zorg en meer inzicht en openheid in de zorg.

Samenwerking met organisaties

Patientenfederatie Nederland werkt met lidorganisaties, koepelorganisaties en andere organisaties aan onderwerpen als: medische richtlijnen, patiëntenrechten, keuzehulpinstrumenten, kwaliteitsmeting en innovaties in de zorg. Uit deze projecten komen verschillende producten. Patiëntorganisaties en andere partijen kunnen deze gebruiken om hun doelstellingen te bereiken.

Hieronder vindt u informatie over drie actuele programma’s: KIZ, MedMij en Vliegwiel. Ook vindt u informatie over belangrijke thema’s: Kwaliteitsstandaarden, Samen beslissen, Doelmatigheid en Transparantie. Daaronder staan in Uitgelicht de belangrijkste producten en diensten op een rij.

 

 

Onze leden

Lid worden

Waarom lid worden van de Patiëntenfederatie? Lees hier onze folder (pdf, 1,4MB) >>

Inloggen voor leden

De bij ons aangesloten organisaties kunnen hier inloggen voor nog meer informatie.

Inloggen voor leden

Al ingelogd?

Programma's

 • KIDZ

  KIDZ is een vervolg op KIZ. KIDZ  staat voor Kwaliteit, Inzicht en Doelmatigheid in de medisch specialistische Zorg.

  Lees meer
 • KIZ (afgerond)

  Kwaliteit in Zicht (KIZ) is een programma dat is afgerond. Patientenorganisaties werkten samen om te kijken hoe je als patient meer invloed krijgt…

  Lees meer
 • MedMij

  MedMij gaat ervoor zorgen dat iedereen die dat wil kan beschikken over zijn gezondheidsgegevens in één persoonlijke gezondheidsomgeving.

  Lees meer