Direct naar:

Laurens Rijpstra

Adviseur Patiëntbelang

Coca cola ontwikkelt producten met en voor de klant. Daar kan de zorg nog iets van leren. Door samen met de patiënt onderzoek te ontwikkelen wordt de zorg veel beter!

Ik coördineer samen met collega’s een panel van ongeveer 60 ervaringsdeskundigen, mantelzorgers en naasten die die onderzoeksvoorstellen beoordelen. Dit panel beoordeelt de voorstellen op relevantie van het onderzoek en de betrokkenheid van patiënten in het onderzoek. Op die manier sluit het onderzoek beter aan bij de behoefte van de patiënt.

Een andere manier van het inbrengen van patiënten perspectief is bij het opstellen van onderzoeksagenda’s. Hier wordt aan patiënten(organisaties) gevraagd wat zij belangrijke onderwerpen vinden voor wetenschappelijk onderzoek. Patiëntenvertegenwoordigers krijgen de kans invloed uit te oefenen op onderwerpen die onderzocht zullen worden.

Daarnaast zijn technologische ontwikkelingen in de zorg erg belangrijk. Deze kunnen het leven voor patiënten en hun omgeving flink verbeteren. Door actief op zoek te gaan naar dit soort voorbeelden probeer ik dit proces te versnellen, zodat patiënten zoveel mogelijk eigen regie behouden!

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Is deze pagina nuttig?
Bedankt voor je feedback!