Lid worden van de Patiëntenfederatie

Patiëntenfederatie Nederland is een landelijke koepelorganisatie die bestaat uit 50 leden. Samen vertegenwoordigen we 200 patiëntenorganisaties, groot en klein. Lid worden van de Patiëntenfederatie is mogelijk voor alle landelijke werkende patiëntenorganisaties die aantoonbaar het patiëntenbelang vertegenwoordigen en representatief zijn voor hun achterban. Patiëntenorganisaties die al via één van de leden zijn aangesloten, kunnen onder bepaalde voorwaarden ook lid worden van de Patiëntenfederatie.

Samen werken

Lid worden van de Patiëntenfederatie betekent ook: werk! Patiëntenorganisaties werken mee aan bepaalde projecten of consultatie, denken mee en doen mee. We ontmoeten elkaar minimaal twee keer per jaar bij de Algemene Leden Vergadering, maar in de praktijk vaker.

Hoe lid worden?

Patiëntenorganisaties kunnen zich aanmelden als lid van de Patiëntenfederatie door te mailen naar de ledenmanager. Zij ontvangen dan de informatie die nodig is voor aanmelding. De Algemene Leden Vergadering bespreekt de aanvraag en beslist over de toelating.

Kosten

Het lidmaatschap van de Patiëntenfederatie kent een gestaffelde contributie. Afhankelijk van de situatie, is de minimale contributie 500 euro per jaar, en maximaal 5.000 euro per jaar voor grote patiëntenorganisaties. Dit wordt in overleg vastgesteld. Een dubbellidmaatschap met Ieder(in) geeft recht op korting op de contributie.

Meer weten?

Neem contact op met verenigingsmanager Nancy de Boer:
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
telefoon: 030 297 03 03 | 06 21 82 20 22

Waarom lid worden van Patiëntenfederatie Nederland?

Dat lees je in onze ledenfolder.

Is deze pagina nuttig?
Bedankt voor je feedback!