Zet je ervaring in
Met jouw stem maakt de Patiëntenfederatie het verschil in de spreekkamer en in het zorgstelstel. Deel zelf ook je ervaringen met de zorg. Zo help je anderen én de zorg vooruit.
-
Doe mee met ons Zorgpanel Externe link: dezorgvraag.nl
Het Zorgpanel is een vaste groep mensen die onze vragenlijsten invult. Met hulp van de panelleden kunnen wij snel onderzoeken wat een grote groep zorggebruikers en patiënten vindt van de gezondheidszorg. Bijvoorbeeld over zorgverzekeringen, klantvriendelijkheid van ziekenhuizen, mondzorg of de zorg van uw huisarts. Je krijgt 8-10 keer per jaar een uitnodiging voor een vragenlijst. Deelname is nooit verplicht.
-
Deel een waardering op ZorgkaartNederland Externe link: zorgkaartnederland.nl
-
Doe mee met Mijnkwaliteitvanleven.nl Externe link: mijnkwaliteitvanleven.nl
Mijnkwaliteitvanleven.nl is een hulpmiddel om je eigen situatie in kaart te brengen. Dat gebeurt met een online vragenlijst. Mensen ontvangen na het invullen een persoonlijk overzicht. Dit kunnen ze gebruiken in gesprekken met zorgverleners. Alle gegevens worden anoniem verzameld en gebundeld. Zo ontstaat er een beeld van hoe het met mensen gaat en wat de effecten zijn van de veranderingen in de zorg.
-
Lid of vrijwilliger worden bij een patiëntenorganisatie
Heb je een chronische ziekte of aandoening? Dan kun je bijdragen aan het verbeteren van de zorg in Nederland. Hoe? Door lid te worden van een patiëntenorganisatie. Via een patiëntenorganisatie kun je jouw ervaringen delen, je mening geven en zo meedenken over de zorg in Nederland. Door je aan te sluiten bij een patiëntenorganisatie word je samen sterker.
-
Lid worden van ons Referentenpanel
Referenten zijn patiënten, ex-patiënten en naasten zoals familie en mantelzorgers. Allemaal ervaringsdeskundigen in de zorg. Als referent beoordeel je wetenschappelijke onderzoeksvoorstellen voor gezondheidsonderzoek. En je geeft advies over het betrekken van de patiënt in de zorg.
Met het advies van het panel kan de onderzoeker zijn onderzoeksvoorstel verbeteren. En de organisatie die de subsidie verleent, vaak ZonMw, gebruikt de beoordeling in de afweging wel of geen subsidie toe te kennen. Met ons Referentenpanel bewaken we dat nieuw gezondheidsonderzoek relevant is voor patiënten. Als referent ben je vrijwilliger, maar je krijgt wel een vergoeding.