Ledennieuwsbrief - mei 2024

Webinar “Samen Beslissen ingezoomd: Ontdekken en bespreken wat belangrijk is voor jou”

De KIDZ-werkgroep Samen Beslissen organiseert op maandag 27 mei van 14.00 tot 15.00 uur een gratis webinar met als centrale vraag:

Wat helpt je om te ontdekken wat voor jou echt telt, om zo samen met je zorgverlener de beste behandeling te kiezen?

Dit onderdeel (stap 3) van Samen Beslissen noemen we ‘waardenelicitatie’. Waardenelicitatie betekent eigenlijk het ontdekken en begrijpen van wat voor jou echt belangrijk is. Stel je voor dat je moet kiezen tussen twee behandelopties, bijvoorbeeld wel of niet starten met nierdialyse. Waardenelicitatie helpt je om te bedenken welke dingen in je leven het belangrijkst voor je zijn. Misschien vind je het belangrijk om actief te blijven, of misschien is het belangrijker voor je om pijn te verminderen. Door te praten over wat je echt belangrijk vindt, kunnen jij en je zorgverlener een betere beslissing nemen voor een behandeling die past bij jouw leven.

Tijdens het webinar komt aan bod:

Inspirerende sprekers
Maaike Schuurman en Ella Visserman zullen dit webinar verzorgen. Zij zijn medeoprichters van De School voor Samen Beslissen. Beiden hebben jarenlange ervaring met samen beslissen vanuit het patiëntenperspectief. Deze ervaring zetten zij in voor training, advies en onderzoek. Hun doel? Dat Samen Beslissen vanzelfsprekend wordt toegepast in iedere spreekkamer.

Aanmelden

Ben jij er online bij op maandag 27 mei 2024 van 14.00 tot 15.00 uur?
Meld je dan aan via deze link.

Wanneer je je hebt aangemeld, ontvang je van ons ongeveer een week van tevoren een link voor de bijeenkomst.

Is deze pagina nuttig?
Bedankt voor je feedback!