Films over samen beslissen

Speciaal voor presentaties, workshops of opleidingen over samen beslissen hebben Patiëntenfederatie Nederland en de Federatie Medisch Specialisten drie films gemaakt. Deze films laten steeds een patiënt en een arts uit het ziekenhuis zien. Beiden willen zij de beste behandeling voor de patiënt. De films laten zien welke overtuigingen, angsten, wensen en ideeën deze patiënten en artsen hebben. Deze kunnen een belemmering zijn bij een goed gesprek.

Iedereen is anders en elke situatie is anders. De diagnose van de patiënt en de specialisatie van de arts in de film hadden ook heel anders kunnen zijn. Het gaat erom dat de films stof tot nadenken geven voor patiënten en artsen. Het maakt hen bewust van zichzelf en de ander. Het laat zien dat samen beslissen niet vanzelfsprekend is,maar bewust moet worden ingezet.

De films eindigen met een oproep aan de kijker: hoe gaan jullie met elkaar in gesprek? Deze oproep past binnen de context van een bijeenkomst waar patiënten en/of artsen door kunnen praten over dit onderwerp.

Is deze pagina nuttig?
Bedankt voor je feedback!