Tools

Patiëntenfederatie Nederland biedt verschillende mogelijkheden om ervaringskennis van patiënten (nog) beter te benutten.

Zoek je contact met een patiëntorganisatie?

Bij Patiëntenfederatie Nederland zijn ruim vijftig organisaties rechtstreeks aangesloten. En in het totaal vertegenwoordigen we ruim tweehonderd . Ook bij de collega-koepels Ieder(in) en MIND zijn veel organisaties aangesloten.

Ieder(in) is de koepelorganisatie van mensen met een lichamelijke handicap, verstandelijke beperking of chronische ziekte. Ook Ieder(in) kent ruim tweehonderd aangesloten organisaties.

MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid is hét platform van cliënten- en familieorganisaties in de geestelijke gezondheidszorg (ggz). Vereniging MIND Platform heeft 19 lidorganisaties en werkt samen met meer dan honderd cliënten-/naastenorganisaties en zelfregie-/herstelinitiatieven in Nederland.

Contact met Patiëntenfederatie Nederland

Is er geen organisatie te vinden? Neem contact met op met Patiëntenfederatie Nederland. Wellicht kunnen we je op weg helpen. We staan op verschillende manieren in contact met onze leden. Van formeel verenigingsoverleg tot informatiesessies, discussiegesprekken, nieuwsbrieven en uitvragen onder leden. Hierbij kan het ook gaan over een onderwerp als zorginkoop. Ook hiervoor geldt, neem contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Producten

Verschillende producten die helpen om informatie over en van patiënten te verkrijgen en te betrekken. Zie hieronder.

Zorgkaartnederland.nl
https://www.zorgkaartnederland.nl/ Op Zorgkaart Nederland kunnen gebruikers van zorg hun zorgverlener waarderen.

Ikzoekeenpatient.nl
Er zijn veel verschillende manieren om patiënten te betrekken. Voor partijen die op zoek zijn naar een passende vorm en naar patiënten, is er https://www.ikzoekeenpatient.nl/. Hier vind je ook meer informatie over het zorgpanel van de Patiëntenfederatie.

Mijnkwaliteitvanleven.nl
Mijnkwaliteitvanleven.nl is een landelijk initiatief dat laat zien waar goede zorg om draait. Door twee keer per jaar de online vragenlijst in te vullen, krijgen deelnemers in beeld wat voor hen belangrijk is. Hiermee kunnen ze bijvoorbeeld in gesprek met een zorgverlener of de gemeente omdat het hen helpt passende afspraken te maken. De vragen gaan over de persoonlijke situatie van deelnemers, hun mogelijkheden en beperkingen. En hoe ze hun gezondheid ervaren en hoe ze de zorg en leefomgeving waarderen.

De informatie van mijnkwaliteitvanleven.nl levert waardevolle informatie op voor beleidsmakers. Jaarlijks stelt de Patiëntenfederatie een landelijke beleidsrapportage MijnKwaliteitvanLeven op.

Gemeenten ontvangen ook, afhankelijk van het aantal ingevulde vragenlijsten, factsheets of beleidsrapporten op gemeentelijk niveau.

Ook kan op regionaal niveau in beeld worden gebracht hoe mensen de zorg, ondersteuning en hun kwaliteit van leven ervaren.

Is deze pagina nuttig?
Bedankt voor je feedback!