Nieuwe digitalezorggids.nl geeft inzicht en biedt keuzehulp bij digitale zorg

Patiëntenfederatie Nederland heeft digitale zorg hoog op de agenda staan. Wij zien digitale zorg als een hulpmiddel voor meer eigen regie, beter zelfmanagement en gemak. Dit leidt tot betere kwaliteit van leven en meer inzicht in eigen zorg en mogelijkheden. Met als resultaat beter passende zorg. Daarom herontwikkelt de Patiëntenfederatie digitalezorggids.nl. De vernieuwde website geeft inzicht in de meerwaarde van digitale zorg en helpt bij het kiezen van digitale diensten en producten die passen bij de persoonlijke situatie van de gebruiker.

Meer over digitalezorggids.nl

DigitaleZorgGids.nl wordt dé plek waar mensen informatie kunnen vinden over digitale zorgproducten en -diensten. De site bestaat uit twee onderdelen:

1. Persoonlijke gezondheidsomgevingen (PGO’s). digitalezorggids.nl laat zien wat een PGO is en helpt mensen via een keuzenhulp te kiezen voor de PGO die bij hun past. Mensen kunnen op basis van wat zij belangrijk vinden PGO’s met elkaar vergelijken. De beschikbare gebruikerservaringen helpen bij het maken van de juiste keuze.

2. Apps en middelen. Hier zie je welke apps (inclusief PGO’s) en middelen beschikbaar zijn. Het gaat hier over digitale zorgdiensten en – producten die handelingsperspectief bieden en toegankelijk zijn zonder tussenkomst van de zorgverlener. Tips en tricks en gebruikerservaringen bieden inzicht in welke apps en middelen passen bij de zorg- en gezondheidscontext van de betreffende persoon.

Met de informatie uit digitalezorggids.nl kunnen mensen op basis van hun eigen zorg- en gezondheidscontext informatie inwinnen. Zo vinden zij op de website verhalen en gebruikservaringen van lotgenoten, de meest gebruikte en relevante apps en middelen en tips voor verantwoord en onafhankelijk gebruik van deze digitale middelen. Daarnaast kunnen zij PGO’s vergelijken, op basis van wat zij belangrijk vinden.

De vragenlijst > doe je mee?

Wij verzamelen informatie om digitalezorggids.nl vorm te geven. Dit doen we zoveel mogelijk in samenwerking met de gebruiker. Hiervoor vragen wij hulp van onze leden. Samen met jullie brengen wij graag in kaart welke digitale zorgproducten en -diensten de achterban gebruikt.

Om het gebruik van digitale zorgproducten en -diensten van de achterban van patiëntenorganisaties in beeld te brengen, hebben wij een vragenlijst gemaakt. Deze vragenlijst kunnen wij in overleg met de patiëntenorganisatie op maat maken. De resultaten verwerken we vervolgens in een rapportage die inzicht geeft in het gebruik van digitale zorg van de achterban.

Wil jij inzicht krijgen in het gebruik van digitale zorg bij jouw achterban en meewerken aan een platform dat de patiënt wegwijs maakt in de digitale zorg?

Neem dan contact op met Nicole Somsen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Is deze pagina nuttig?
Bedankt voor je feedback!