Annemijn Doppenberg

Adviseur Patiëntbelang

Mensen die medisch specialistische zorg nodig hebben, moet kunnen beschikken over waardevolle keuze informatie. De zorg in de Nederlandse ziekenhuizen en klinieken is over het algemeen goed. Maar er zijn wel verschillen in kwaliteit en ook variëteit in andere aspecten die voor een patiënt belangrijk zijn om te weten.

Hierbij kun je denken aan informatie over de wachttijden, beschikbare ervaring, diverse behandelmogelijkheden en behandeluitkomsten zoals bijvoorbeeld de kans op complicaties. Maar ook een reisafstand, beschikbaarheid van specifieke faciliteiten of services kunnen je keuze beïnvloeden. Een goede behandeling moet passen bij de persoonlijke situatie van een patiënt. Naast medische resultaten gaat het ook over kwaliteit van leven en ervaringen van de patiënten.

Helaas is nog niet al deze informatie transparant en beschikbaar. Daarbij hebben veel mensen moeite om relevante en objectieve informatie te vinden. Ik hoop vanuit mijn rol binnen het team Medisch Specialist Zorg een bijdrage te leveren aan meer transparantie en (tooling van) keuze-informatie.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Is deze pagina nuttig?
Bedankt voor je feedback!