Cindy de Kraker

Medewerker ZorgkaartNederland

Vanuit de redactie heb ik veel contact met patiënten en zorgverleners. De meeste vragen die ze hebben, gaan over de waarderingen die zijn geplaatst op ZorgkaartNederland.nl. Daarnaast probeer ik patiënten en zorgverleners met elkaar in contact te brengen als er sprake is van een negatieve zorgervaring. Het is mooi om te zien dat er vaak na het contact veel meer wederzijds begrip is ontstaan.

Naast deze contacten verwerk ik ook de waarderingen die geplaatst worden op ZorgkaartNederland.nl. Deze worden namelijk door een team van redacteuren één voor één gelezen. Naast de redactie werk ik ook voor de databankredactie. Hier verwerk ik voornamelijk de gegevens van de zorgverleners, zoals nieuwe aanmeldingen en wijzigingen.

Een aantal jaar geleden kwam ik voor het eerst in contact met de Patiëntenfederatie doordat ik een jaar lang aan een e-patiënt project van DigitaleZorgGids heb meegedaan. Hierdoor merkte ik dat de werelden tussen de patiënten en zorgverleners heel ver uit elkaar lagen. Dat is zo jammer, want het is juist zo belangrijk dat dit helemaal niet het geval is. Daarom ben ik na het e-patiënt project mij verder in blijven zetten voor de Patiëntenfederatie, maar nu op een meer professioneel gebied. Ook hoop ik op deze manier mijn steentje bij te kunnen dragen aan het verbeteren van de zorg.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Is deze pagina nuttig?
Bedankt voor je feedback!