Fiona Suwandy

Programmamanager Vliegwiel

Mijn passie zit in het verbeteren van de zorg. Vanuit mijn medische achtergrond en jarenlange ervaring als consultant, heb ik ervaren hoe moeilijk het is om te vernieuwen in de zorg. Maar ook wat het kan brengen. En dat het vaak inspireert tot nieuwe initiatieven en innovatie.

Ik geloof in gefocust, actiegericht en verbindend innoveren. Wat mij betreft mogen we met elkaar nog wel wat kritischer zijn op het concretiseren van doelstellingen. Welke impact beogen we met elkaar te realiseren en voor wie? Dat is volgens mij belangrijk om met elkaar te kunnen beoordelen of een initiatief succesvol is geweest en dient ook als kompas om de juiste route vooruit te bepalen.

Sinds september 2023 ben ik programmamanager Vliegwiel. Onze missie is het opschalen van digitale zorg, zodat steeds meer mensen hiervan de voordelen kunnen ervaren. Dit doen wij voor en met patiënten(organisaties), zorgaanbieders, zorgverleners, leveranciers en zorgverzekeraars in de vorm van een coalitie. Zoals de naam van het programma al zegt, willen we digitale transformatie in de zorg versnellen. Digitalisering kan een belangrijke bijdrage leveren aan het borgen van kwaliteit, toegankelijkheid, betaalbaarheid én werkplezier in de zorg.

Het mooie aan werken bij Patiëntfederatie Nederland is dat we het patiëntperspectief een stevigere positie proberen te geven in de ontwikkelingen in het zorglandschap.

Mijn persoonlijke drijfveer is om in beweging te blijven, letterlijk en figuurlijk.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Is deze pagina nuttig?
Bedankt voor je feedback!