Jaimy Loppies

Adviseur Patiëntbelang

Vanaf 1 april 2021 ben ik binnen het team Digitale Zorg werkzaam als adviseur patiëntbelang/projectleider. Vanuit het team ben ik betrokken bij twee programma's: Medicatieoverdracht in de keten en Vliegwiel voor digitale transformatie in de zorg.

Ik ben betrokken bij het programma Medicatieoverdracht in de keten, als projectleider sector patiënt/cliënt. Het programma heeft als doel een complete en goede elektronische uitwisseling van medicatiegegevens van iedere patiënt te realiseren. Dit is belangrijk omdat er dagelijks nog 179 mensen per dag in het ziekenhuis belanden door onnodige medicatiefouten. Daarnaast vervangt digitale uitwisseling tijdrovende administratieve werkzaamheden. Dat geeft zorgverleners ruimte om te doen waar ze zo goed in zijn: patiënten de beste zorg verlenen.

Binnen het programma Vliegwiel (voor digitale transformatie in de zorg) ben ik projectleider voor thuismeten (of thuismonitoring, telebegeleiding) en ben ik verantwoordelijk voor de coalitiepartners. Samen met zo'n 60 partijen (zorgverzekeraars, zorgaanbieders, leveranciers en patiëntenorganisaties) vormen we een coalitie om opschaling van digitale zorg te realiseren.

Mijn interesse voor de gezondheidszorg is ontstaan tijdens mijn eerste baan bij KWF Kankerbestrijding. Het zorgsysteem is goed in Nederland maar er valt ook nog een hoop te verbeteren/te innoveren. Ik geloof dat we met de middelen en kennis van nu, een grote stap in de gezondheidszorg kunnen zetten. En ik ben zeer vereerd dat ik daaraan kan bijdragen via de Patiëntenfederatie! Want uiteindelijk doen we het allemaal voor die ene patiënt.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Is deze pagina nuttig?
Bedankt voor je feedback!