Jan Benedictus

Programmamanager

Met het team eerstelijnszorg maken we ons sterk voor persoonsgerichte zorg in de eerstelijnszorg. Zorg geleverd door de huisarts, de wijkverpleegkundige, de apotheker, de tandarts en mondhygiëniste, de fysiotherapeut en andere paramedici.

De eerstelijnszorg heeft een centrale plaats in gezondheidszorg in Nederland. Deze zorg is dichtbij de mensen, laagdrempelig en persoonsgericht. Dat betekent dat deze naadloos aansluit op de wisselende zorgvragen en -wensen van mensen. En de patiënt (naar vermogen) de mogelijkheid biedt tot het zelf regelen en organiseren van zijn zorg.

De zorg, vinden wij, moet transparant zijn over het aanbod, de kwaliteit en de kosten. Patiëntervaringen dragen bij aan die openheid. Zorgverleners uit de eerste lijn moeten goed op de hoogte zijn van andere domeinen en daarmee snel kunnen schakelen. Denk aan medische specialistische zorg in ziekenhuizen, welzijnswerk, vrijwilligers, (sport)clubs en culturele en levensbeschouwelijke organisaties.

Lees hier meer over onze visie op 'het belang van goede zorg dichtbij mensen'

Naast de eerstelijnszorg in brede zin, zijn ook de dossiers medicijnen, spoedzorg, paramedie en mondzorg de verantwoordelijkheid van mijn team.

Een hele klus, maar één waar we ons dagelijks met veel energie op storten!

Is deze pagina nuttig?
Bedankt voor je feedback!