Jeannette van Zee

Projectleider Arbeidsparticipatie

Werken is meer dan geld verdienen. Werk betekent collega’s, op tijd je bed uitkomen, uitdaging en voldoening. Passend werk is een bron van welzijn en geluk.

Voor mensen met een chronische aandoening is dat niet anders. Voor hen is het belangrijk om te blijven werken. Zij voelen zich hierdoor beter en gezonder en zijn over het algemeen bijzonder gemotiveerd om te (blijven) werken.

Werken met een chronische aandoening begint met een veilige sfeer op het werk, waarbinnen de werknemer met de werkgever bespreekt wat hij of zij nodig heeft om zo goed mogelijk te kunnen functioneren. Dat kan gaan om aanpassingen van de werkplek, het anders indelen van het werk, andere werktijden, of een andere functie. Het gaat er om dat er gekeken wordt naar wat iemand kan, in plaats dat er gefocust wordt op wat iemand niet kan.

Werken met een aandoening roept vragen op. Wat is het ziekteverloop? Hoe is de regelgeving in Nederland? Wat vertel je aan collega’s en wat niet? Welke hulpmiddelen zijn er? Informatie en kennis over dit onderwerp is verspreid en niet altijd even toegankelijk.

Mijn doel is om de informatie beter vindbaar te maken en binnen de Patiëntenfederatie een centraal informatiepunt op te zetten waar zowel chronisch zieke werknemers als werkgevers terecht kunnen met hun vragen.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Is deze pagina nuttig?
Bedankt voor je feedback!