Klaartje Spijkers

sr. Adviseur Patiëntbelang

Ik werk sinds begin 2016 in het Team Medisch Specialistische Zorg. Eerst als programmamanager van KIDZ (kwaliteitsgelden MSZ) en als coördinator van het referentenpanel. Nu houd ik mij alweer een aantal jaren bezig met de coördinatie van het werk rondom richtlijnen.

Met alle koepels van zorgverleners die zich bezighouden met richtlijnen en kwaliteitsstandaarden, maken we afspraken over het borgen van het patientenperspectief in richtlijnen. Wanneer er een vraagstuk ligt voor een patiëntenorganisatie dan zorgen we dat die goed beslagen ten ijs aan tafel komt. Ook de zorg voor interne afstemming valt hieronder. Momenteel ben ik betrokken bij het ontwikkelen van generieke modules voor richtlijnen. Het gaat hierbij om aandoeningsoverstijgende onderwerpen zoals arbeid, digitale zorg en taalbarrières in de zorg. De Patiëntenfederatie is trekker van deze onderwerpen en we werken hierin samen met een breed scala aan zorgverleners.

Naast richtlijnen werk ik op de thema's Europa, Gender&Gezondheid, patiëntenparticipatie en medisch ethische toetsing. Ik beoordeel regelmatig financieringsvoorstellen vanuit het patiëntenperspectief en ook valt het dossier medisch specialistische revalidatie onder mijn hoede. Ik houd ervan om samen te werken, verbanden te leggen en nieuwe onderwerpen te agenderen.


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Is deze pagina nuttig?
Bedankt voor je feedback!