Mary de Weerd

Adviseur Patiëntbelang

Betere palliatieve zorg begint bij het betrekken van mensen en naasten bij dit thema. Burgers, patiënten maar ook zorgprofessionals vinden het moeilijk om dit onderwerp bespreekbaar te maken. Er zijn al goede landelijke en regionale initiatieven om de palliatieve zorg beter te maken. De uitdaging is om al deze initiatieven bij elkaar te brengen.

Als adviseur patiëntencommunicatie in het ziekenhuis heb ik gezien hoe belangrijk het is om de belangen van de patiënt onder de aandacht te brengen in projecten. Hoe belangrijk het is dat zij mee beslissen over hun zorg. Dat ze daardoor meer regie krijgen over hun leven.

Als belangenbehartiger mag ik de stem van de patiënt in de palliatieve zorg beter en luider laten klinken. Door aan tafel de patiënt te vertegenwoordigen, maar ook door de inbreng van patiëntparticipatie in landelijke werkgroepen en initiatieven. Natuurlijk samen met alle netwerkpartners (waaronder Palliatieve Zorg Nederland en IKNL). Samen onze schouders er onder te zetten en waar mogelijk aan te sluiten bij bestaande projecten zoals samen beslissen, pro-actieve zorgplanning en digitale zorg. Om zo de palliatieve zorg voor patiënten te verbeteren. Dat we voor hen 'meer leven toevoegen aan de dagen': het gaat om de kwaliteit van leven.
Als adviseur patiëntbelang op landelijk niveau meedenken en meepraten om de palliatieve zorg naar een hoger niveau te tillen. Krachten bundelen, het voor patiënten makkelijker maken, patiënten in hun kracht zetten met alle uitdagingen die er zijn in het zorglandschap.

Een wereld waarbij palliatieve zorg een gewoon gespreksonderwerp is, waarbij mensen nadenken over de toekomst, dat de wensen van de patiënt vroegtijdig worden besproken met de zorgprofessial, daar zet ik mij voor in.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Is deze pagina nuttig?
Bedankt voor je feedback!