Nicole Somsen

Adviseur Patiëntbelang

Sinds december 2021 werk ik als Adviseur Patiëntbelang Digitale Zorg bij de Patiëntenfederatie Nederland. Als adviseur en projectleider werk ik binnen landelijke programma's waar team Digitale Zorg bij betrokken is. Binnen het programma PGO on Air hield ik me bezig met productontwikkeling om burgers kennis te laten maken met een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO). Ook richtte ik me op het vergroten van de gebruiksvriendelijkheid van PGO's voor de eindgebruiker.

Bij het programma Vliegwiel voor digitale transformatie richt ik me op het aanjagen van de opschaling van digitale zorg. Met een coalitie van zorgaanbieders, leveranciers, zorgverzekeraars en patiënten(vertegenwoordigers) streven we ernaar dat zoveel mogelijk zorgverleners, patiënten en cliënten de voordelen van digitale zorg kunnen ervaren.

Mijn toekomstwens is dat de zorg toegankelijk en betaalbaar blijft voor iedereen. Dat wachtlijsten minder lang worden en we het arbeidstekort (deels) kunnen oplossen door meer inzet van digitale zorg. Ik ben trots dat ik vanuit mijn functie mij hier dagelijks hard voor kan maken.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Is deze pagina nuttig?
Bedankt voor je feedback!