Talida Doedens

sr. Adviseur Patiëntbelang

Zorg verbeteren vanuit menselijk perspectief. Dat is mijn passie. Het gaat in de zorg om mensen: zoals jij, jouw familie en jouw vrienden. Daarom werk ik bij de Patiëntenfederatie: Om samen de zorg beter te maken. Namens de Patiëntenfederatie werk ik voor de Coalitie Leefstijl in de Zorg.

Wat is doet Coalitie Leefstijl in de Zorg?
Gezond leven is belangrijk voor iedereen. Zeker als je patiënt bent, is het belangrijk om een stap te zetten naar een gezondere leefstijl. De Coalitie Leefstijl in de Zorg wil dat advies over leefstijl onderdeel is van een medische behandeling. In de coalitie werken verschillende organisaties in de zorg, onderwijs, wetenschap en patiënten samen. Zo willen we bijvoorbeeld patiënten helpen om goede informatie te vinden. We willen zorgverleners helpen om leefstijl te bespreken met patiënten. En we willen dat zorgverleners goed opgeleid zijn om leefstijl te bespreken.

Wat doe ik binnen de Coalitie Leefstijl in de Zorg?
Binnen de coalitie werk ik als regisseur van team richtlijnen. Wij onderzoeken hoe (zorginhoudelijke) richtlijnen zorgprofessionals helpen om leefstijl te bespreken met hun patiënt. Natuurlijk gaat het niet alleen om richtlijnen. Daarom werk ik samen met andere teams binnen de coalitie. Zodat patiënten er op mogen vertrouwen dat zorgverleners met hen bespreken hoe zij gezonder kunnen leven. En zodat zorgverleners de ruimte krijgen om leefstijl onderdeel te maken van de behandeling. Dit doen we allemaal om patiënten te helpen om gezonder te leven. Zodat zij zich meer mens en minder patiënt voelen.

Wil je meer weten?
Als je meer wilt weten over de coalitie, kijk dan op onze website van de Coalitie Leefstijl in de Zorg.
Je mag me ook mailen: t.doedens@patiëntenfederatie.nl

Is deze pagina nuttig?
Bedankt voor je feedback!