Een bloemetje voor alle vrijwilligers!

'Eigenlijk zouden we vandaag alle mensen die hun ervaring inzetten om de zorg beter te maken een bloemetje willen geven!

Dat zijn de ruim 25.000 leden van ons patiëntenpanel, die altijd klaar staan om onze vragen te beantwoorden. Zij doen dit online of in focusgroepen. Of zij vertellen hun verhaal in de media.

Ook denken wij aan ons referentenpanel:
60 mensen die met ons beoordelen of patiënten op de juiste manier betrokken worden bij onderzoek.

En aan de 500.000 ervaringen die inmiddels op ZorgkaartNederland.nl staan.
Daar zitten 10 grote voetbalstadions vol met mensen achter die anderen helpen door hun zorgaanbieder op deze website te waarderen.

En vergeet niet de mensen die onze advieslijn bellen. Door hun ervaring met het Nationale Zorgnummer te delen, weten wij wat er speelt.

En dit geldt ook voor alle mensen die op Mijnkwaliteitvanleven.nl laten weten hoe het met hen gaat. Deze signalen zijn voor ons als belangenbehartiger onmisbaar.

Allemaal hartelijk dank!
Want zonder u kunnen wij ons werk niet goed doen.’ Dat zegt directeur Dianda Veldman van Patiëntenfederatie Nederland op deze dag van de vrijwilliger. “Door al deze mensen en ervaringen weten wij wat patiënten willen en wat ze nodig hebben voor een goede kwaliteit van leven. Dankzij hun hulp kunnen wij de stem van de patiënt laten doorklinken waar die nodig is.

Vandaag is het officieel de dag van de vrijwilliger. Maar eigenlijk is het natuurlijk elke dag de dag van de vrijwilliger. Alleen staan we daar te vaak niet bij stil.'

Is deze pagina nuttig?
Bedankt voor je feedback!