Week tegen de Eenzaamheid 2017

Patiëntenfederatie Nederland wordt lid van Coalitie Erbij, de landelijke Coalitie tegen Eenzaamheid.

Vandaag start de Week tegen eenzaamheid. Patiëntenfederatie Nederland wil daaraan bijdragen en is lid geworden van Coalitie Erbij, de landelijke Coalitie tegen Eenzaamheid. De Coalitie bestaat uit meer dan 30 maatschappelijke organisaties, die samen het thema eenzaamheid agenderen, en actie ondernemen tegen eenzaamheid. De Patiëntenfederatie gaat, in samenwerking met de Coalitie, komend jaar meer aandacht vragen voor het complexe probleem van eenzaamheid.

Eenzaamheid is een belangrijk thema voor veel (met name chronische) patiënten, blijkt uit diverse onderzoeken. Het hebben van een chronische ziekte is al heel lang bekend als één van de grootste risicofactoren op het ervaren van sterke eenzaamheidsgevoelens. Veranderingen in de zorg, zoals het langer zelfstandig thuis blijven wonen, kunnen de komende jaren eenzaamheid doen toenemen en maken een brede maatschappelijke aandacht voor het probleem noodzakelijk.

Veel informatie over eenzaamheid is te vinden op www.eenzaam.nl

Landelijk komt de aandacht voor het thema eenzaamheid met name samen in de Week tegen Eenzaamheid, die dit jaar wordt gehouden van donderdag 21 september t/m zondag 1 oktober. Startend met het landelijk Eenzaamheidscongres, worden er in het hele land tal van activiteiten tegen eenzaamheid georganiseerd. Open eettafels, bezoeken, bijeenkomsten, lezingen, scholing: er gebeurt veel in de Week tegen eenzaamheid.

Is deze pagina nuttig?
Bedankt voor je feedback!