Meldacties

Bent u al geïnformeerd? - febr 2015

avi najaar2014 Heeft u of uw familielid een AWBZ-indicatie en moet u voor ondersteuning aankloppen bij uw gemeente? Dan willen wij - negen cliëntenorganisaties - heel graag weten hoe u daarover tot nu toe bent geïnformeerd. Doe daarom in september 2015 weer mee aan onze digitale raadpleging. U helpt zo mee om de voorlichting hierover te verbeteren.

Mensen met een beperking, ouderen, chronisch zieken en mensen met psychische problemen, kregen in het verleden vaak ondersteuning via de AWBZ. Het kon dan gaan om begeleiding, dagbesteding, kortdurend verblijf, beschermd wonen (via een RIBW) en de doventolk. U moet nu voor al deze vormen van ondersteuning aankloppen bij uw gemeente.

> Lees hier de rapportage met resultaten van de interviews die gehouden zijn vanuit het AVI-programma.


Programma 'Aandacht voor iedereen'
De digitale raadpleging is onderdeel van het programma Aandacht voor iedereen (AVI). In het programma werken negen organisaties samen om alle betrokken partijen goed voor te bereiden op de overheveling van AWBZ-zorg naar gemeenten.
De negen organisaties zijn: ouderenkoepel CSO, Ieder(in), Koepel Wmo-raden, Landelijk Platform GGz,, Mezzo, NPCF, Oogvereniging, Per Saldo, en Zorgbelang Nederland.
Het programma Aandacht voor iedereen wordt gefinancierd door het ministerie van VWS.

> Kijk hier voor meer informatie over het programma Aandachtvooriedereen.nl

Panellid worden

Word nu ook lid van ons panel. Uw mening draagt bij aan een betere zorg. Deelname is gratis en nooit verplicht.

Aanmelden Inloggen

Vragen of klachten?

Neem contact op met het Nationale Zorgnummer. Bel 0900 2356780 (20ct/gesprek) of mail. Wij geven u onafhankelijk advies en betrouwbare informatie.

Zoek op trefwoord of thema in de Kennisbank. De meest uitgebreide Kennisbank van de zorg.

Zoek in de kennisbank