Meldacties

Toestemming voor uitwisselen van medische gegevens - april 2014

promotiebanner 250px-2Uw zorgverlener is verplicht om een medisch dossier van u aan te leggen en bij te houden. Als patiënt heeft u recht op inzage in dit dossier.

Wanneer u te maken krijgt met meer dan 1 zorgverlener, kan het gebeuren dat het belangrijk is dat deze zorgverleners inzicht hebben in de medische gegevens van een andere zorgverlener. U moet als patiënt toestemming geven om deze medische gegevens uit te wisselen.

U kunt degene die een dossier van u beheert, toestemming geven om gegevens uit te wisselen met anderen. Voordat uw huisarts dus bijvoorbeeld gegevens uitwisselt met een huisartsenpost of apotheek, zal hij u eerst om die toestemming moeten vragen.

De vragenlijst van deze meldactie gaat over het uitwisselen van uw medische gegevens. Wisselen uw zorgverleners bijvoorbeeld medische gegevens onderling uit? Heeft u hier toestemming voor gegeven? Vindt u het belangrijk dat uw zorgverleners uw medische gegevens uitwisselen en heeft u zelf inzage in uw medisch dossier?


> U kunt hier het rapport van deze meldactie bekijken

Panellid worden

Word nu ook lid van ons panel. Uw mening draagt bij aan een betere zorg. Deelname is gratis en nooit verplicht.

Aanmelden Inloggen

Vragen of klachten?

Neem contact op met het Nationale Zorgnummer. Bel 0900 2356780 (20ct/gesprek) of mail. Wij geven u onafhankelijk advies en betrouwbare informatie.

Zoek op trefwoord of thema in de Kennisbank. De meest uitgebreide Kennisbank van de zorg.

Zoek in de kennisbank