Onderzoek naar de dienstverlening van je zorgverzekeraar

Bijna iedereen in Nederland heeft een zorgverzekering. Je kunt bij je zorgverzekeraar terecht als je zorg nodig hebt en als je wilt weten wat je moet betalen of wat de voorwaarden zijn.
Maar de dienstverlening van zorgverzekeraars bestaat niet alleen uit het inkopen en vergoeden van zorg. Omdat zorgverzekeraars over veel informatie beschikken kunnen ze je ook adviseren. Bijvoorbeeld als je wilt weten welk ziekenhuis bij jou in de buurt de meest geschikte zorg levert voor een bepaalde aandoening, of waar de wachtlijsten het kortst zijn.

Patiëntenfederatie Nederland wilde graag weten hoe jij de dienstverlening van je zorgverzekeraar ervaart; krijg je bruikbare uitleg, adviezen en informatie? Met behulp van jouw ervaring en die van anderen, krijgen wij een beeld van wat goed gaat en wat er beter kan.

Uit dit onderzoek met bijna 9.400 deelnemers blijkt dat klanten meestal tevreden zijn over de dienstverlening en adviezen van hun zorgverzekeraar. Wel missen ze soms uitleg over hun polis, over vergoedingen en weten ze nog te weinig over zorgbemiddeling. Bekijk hier de resultaten van het onderzoek.

Is deze pagina nuttig?
Bedankt voor je feedback!