Onderzoek Taken van naasten van verpleeghuisbewoners

Patiëntenfederatie Nederland wil samen met MantelzorgNL inzicht krijgen in de mate waarin naasten van verpleeghuisbewoners (zorg)taken krijgen en welke (zorg)taken dit dan zijn. Ben jij naaste van iemand in het verpleeghuis? Of van iemand die in 2022 of 2023 in het verpleeghuis woonde, maar inmiddels is overleden? Dan zijn de Patiëntenfederatie en MantelzorgNL heel benieuwd naar je ervaringen.

Bij de Patiëntenfederatie komen signalen binnen dat er een steeds groter beroep wordt gedaan op naasten van verpleeghuisbewoners om (zorg)taken in het verpleeghuis voor hen te doen. Dit kunnen taken zijn op het gebied van begeleiding, persoonlijke verzorging, huishoudelijke hulp en administratie.
Is jou wel eens gevraagd om mee te helpen in het verpleeghuis waar je naaste woont of woonde? Is of was het vrijblijvend of verplicht gesteld om (zorg)taken te doen? Hoe wordt of werd je betrokken bij de (praktische) zorgvragen die er liggen/lagen? En welke voor- en nadelen ervaar(de) je hierbij?

Doe je mee?
Afhankelijk van je ervaring met dit onderwerp duurt het invullen van de vragenlijst gemiddeld 7 minuten.
Klik op deze link om de vragenlijst te openen.

De Patiëntenfederatie en MantelzorgNL verspreiden beiden de link naar de vragenlijst onder hun achterban. Je hoeft de vragenlijst maar 1 keer in te vullen.

Alvast hartelijk dank voor het meedoen en invullen van de vragenlijst

Is deze pagina nuttig?
Bedankt voor je feedback!