Amsterdam UMC verdient nieuwe kans

Het Amsterdam UMC moet snel de kans krijgen om het middel CDCA tegen een stofwisselingsziekte weer te gaan maken. Het middel werd enkele weken geleden op last van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) uit de handel gehaald omdat er mogelijk vervuilde grondstoffen in waren verwerkt.

PillenVrijklPatientenfederatie Nederland vindt dat het ziekenhuis snel een nieuwe kans moet krijgen. In een brief aan de IGJ schrijft de federatie dat ze begrip heeft voor het uit de handel halen, maar dat ze zich ook zorgen maakt.

Begrip is er omdat patiëntveiligheid voor alles moet gaan bij een medicijn. Zorgen zijn er omdat patiënten nu weer zijn aangewezen op een vergelijkbaar, maar vele malen duurder, middel van een farmaceut.

> Lees hier de brief aan de Inspectie