Best gewaardeerde ziekenhuizen, klinieken en verpleeghuizen op ZorgkaartNederland in december bekend

ZorgkaartNederland bestaat tien jaar en viert dat met de bekendmaking van de tien best gewaardeerde ziekenhuizen, klinieken en verpleeghuizen op de website. Deze ZorgkaartNederland Top 2019 onderscheidingen worden op 3 december publiek. Alle ziekenhuizen en klinieken met meer dan honderd waarderingen in 2019 maken kans op de prijs. Voor verpleeghuizen is een minimum van dertig waarderingen nodig. De telling is op 15 november.

Top 2019 550x150px
Aanbevelen

Iemand die een ziekenhuis of kliniek waardeert op Zorgkaart moet voor zeven vragen een waardering geven, bijvoorbeeld over het nakomen van afspraken, de behandeling of het luisteren naar de patiënt. Ten slotte wordt ook gevraagd of de patiënt de instelling zou aanbevelen aan anderen. Voor verpleeghuizen zijn er zes waarderingsvragen en ook een vraag over wel of niet aanbevelen aan anderen. Alle cijfers wegen even zwaar. De Top 2019 is de opvolger van de patiëntvriendelijkheidsprijs, waar één zorgaanbieder per sector de prijs ontving. De bekendmaking is in de ochtend van 3 december.

Zorgkaart groeit gestaag

ZorgkaartNederland is de grootste ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg. Hier delen mensen hun ervaringen met de zorg met elkaar. Het aantal mensen dat uitzoekt welke zorgaanbieder het beste bij hen past, groeit gestaag. Na tien jaar trekt de website bijna anderhalf miljoen bezoekers per maand. Er staan meer dan 720.000 waarderingen online.

Symposium

Na de bekendmaking van de Top 2019 in de ochtend van 3 december volgt in de middag een symposium in Amersfoort over ZorgkaartNederland en het gebruiken en inzetten van waarderingen.

Ervaringen

ZorgkaartNederland is een website van Patiëntenfederatie Nederland. Op basis van de ervaringen van mensen zorgen we dat de zorg steeds beter aansluit bij wat mensen vragen. ZorgkaartNederland biedt mensen informatie om te kunnen kiezen voor een zorgverlener die het beste bij hen past. Daarnaast biedt het platform zorgaanbieders de mogelijkheid tot kwaliteitsverbetering. Patiëntenfederatie Nederland vertegenwoordigt ongeveer 200 patiëntenorganisaties. We behartigen de belangen van patiënten/cliënten en verstevigen hun positie in de spreekkamer, de politiek en in het zorgstelsel.

> Kijk hier voor meer informatie over de Top2019

De ochtend op 4 - Dianda Veldman over o.a. Dementie
NPO-Radio4, 22 oktober

Persoonsgegevens arts op Zorgkaart niet in strijd met AVG