Best gewaardeerde ziekenhuizen, klinieken en verpleeghuizen op ZorgkaartNederland in december bekend

ZorgkaartNederland bestaat tien jaar en viert dat met de bekendmaking van de tien best gewaardeerde ziekenhuizen, klinieken en verpleeghuizen op de website. Deze ZorgkaartNederland Top 2019 onderscheidingen worden op 3 december publiek. Alle ziekenhuizen en klinieken met meer dan honderd waarderingen in 2019 maken kans op de prijs. Voor verpleeghuizen is een minimum van dertig waarderingen nodig. De telling is op 15 november.

Top 2019 550x150px
Aanbevelen

Iemand die een ziekenhuis of kliniek waardeert op Zorgkaart moet voor zeven vragen een waardering geven, bijvoorbeeld over het nakomen van afspraken, de behandeling of het luisteren naar de patiënt. Ten slotte wordt ook gevraagd of de patiënt de instelling zou aanbevelen aan anderen. Voor verpleeghuizen zijn er zes waarderingsvragen en ook een vraag over wel of niet aanbevelen aan anderen. Alle cijfers wegen even zwaar. De Top 2019 is de opvolger van de patiëntvriendelijkheidsprijs, waar één zorgaanbieder per sector de prijs ontving. De bekendmaking is in de ochtend van 3 december.

Zorgkaart groeit gestaag

ZorgkaartNederland is de grootste ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg. Hier delen mensen hun ervaringen met de zorg met elkaar. Het aantal mensen dat uitzoekt welke zorgaanbieder het beste bij hen past, groeit gestaag. Na tien jaar trekt de website bijna anderhalf miljoen bezoekers per maand. Er staan meer dan 720.000 waarderingen online.

Symposium

Na de bekendmaking van de Top 2019 in de ochtend van 3 december volgt in de middag een symposium in Amersfoort over ZorgkaartNederland en het gebruiken en inzetten van waarderingen.

Ervaringen

ZorgkaartNederland is een website van Patiëntenfederatie Nederland. Op basis van de ervaringen van mensen zorgen we dat de zorg steeds beter aansluit bij wat mensen vragen. ZorgkaartNederland biedt mensen informatie om te kunnen kiezen voor een zorgverlener die het beste bij hen past. Daarnaast biedt het platform zorgaanbieders de mogelijkheid tot kwaliteitsverbetering. Patiëntenfederatie Nederland vertegenwoordigt ongeveer 200 patiëntenorganisaties. We behartigen de belangen van patiënten/cliënten en verstevigen hun positie in de spreekkamer, de politiek en in het zorgstelsel.

> Kijk hier voor meer informatie over de Top2019

Mensen met een beperking participeren minder in de maatschappij
ZorgKrant, 5 december

Nieuw digitaal informatiepunt voor chronisch zieken
Telegraaf, 4 december

De ochtend van 4 met Dianda over vallen door ouderen
Radio4, 4 december

Frankelandgroep in top10 Patiëntenfederatie
Schiedam24.nl, 3 december

Deventer Ziekenhuis een van de best gewaardeerde ziekenhuizen van Nederland
RTV Oost, 3 december

SKB ‘beste ziekenhuis’ in ZorgkaartNederland Top 2019
De Gelderlander, 3 december

De #Top2019 en #10jaarZorgkaartNL in nog veel meer lokale media
Bekijk hier de link

Informatie over palliatieve sedatie moet sneller
ZorgKrant, 27 november

Geld verdienen met sporten: verzekeraar geeft geld terug als je beweegt
RTL-Nieuws, 26 november

Geld verdienen met sporten: verzekeraar geeft geld terug als je beweegt
Bright.nl, 26 november

Thuisarts.nl biedt info over vermoeidheid bij kanker
ICT&Health, 19 november

Lichaamsmateriaal meestal zonder toestemming gebruikt
Skipr, 18 november

Delen medische data voor meeste patiënten geen punt
Medisch Contact, 18 november

UMC deelt patiëntendata om zorg te verbeteren
Radar, 18 november

Met keuzehulp een weloverwogen beslissing voor verpleeghuis maken
Nationale Zorggids, 18 november

'Delen medische data voor meesten geen punt'
Leeuwarden Courant, 18 november

'Delen medische data voor meesten geen punt'
Nederlands Dagblad, 18 november

Parel voor zingeving in de palliatieve zorg voor project UMCG
Dagblad van het Noorden, 15 november

Nog veel mensen ontevreden over afhandeling klachten
Zorgkrant, 8 november

Overstappen van zorgverzekering: hoe bespaar je maximaal?
RTLZ, 8 november

Zorgverzekering 2020 kiezen? Let dan op deze 2 valkuilen bij de duurdere restitutiepolis
Business Insider, 8 november