Breng fysiotherapie deels onder in basisverzekering

De eerste 20 behandelingen fysiotherapie moeten vanaf volgend jaar in de basisverzekering van de zorgverzekering worden ondergebracht. En dus ook vergoed. Althans voor mensen met een aandoening die op de chronische lijst staat.

FysioDat schrijft Patiëntenfederatie Nederland in een brief aan de Tweede Kamer. Die vergadert later deze week over de samenstelling van het basispakket voor 2018.

Volgens de Patiëntenfederatie duurt het lang om tot goede afspraken te komen over kwaliteit in de sector. “Intussen blijven mensen met een chronische aandoening verstoken van vergoeding van behandeling en ondersteuning bij hun functioneren. We pleiten daarom voor een aanpassing. Neem de eerste 20 behandelingen voor mensen met een aandoening of aanspraak gebaseerd op de chronische lijst op in het basispakket, tijdens en vooruitlopend op het voorgestelde proces om te komen tot voorwaarden voor een open aanspraak.”

Lees de brief

Over de financiering van patiëntenorganisaties
NPORadio1 – 21 november - vanaf 35:30 als u het uur tussen 7 en 8 uur in de ochtend terugluistert.

Patiëntenfederatie, Actiz roepen achterban op deelname e-health week 2018

ICT&Health, 20 november

Sylvia van der Boom kreeg een boete omdat ze te ziek was om verpleegd te worden
Volkskrant, 17 november