Help de dokter met een goed gesprek

Ga je naar de dokter? Een goed gesprek is nodig om samen met je dokter te kiezen voor een behandeling die bij jou past. Bedenk thuis wat je wilt vragen en wat je wilt zeggen. Praat over je wensen, angsten en zorgen. Help de dokter om jou te helpen!

Op de website begineengoedgesprek.nl staan tips waarmee jij je kan voorbereiden op het gesprek met je dokter. Je leest bijvoorbeeld welke vragen je kunt stellen om de informatie te krijgen de je nodig hebt. Je ziet ook welke websites je kunt gebruiken als je meer wilt weten over je klachten. Zo staan er op begineengoedgesprek.nl nog meer handige tips én filmpjes van mensen die ontdekten waarom een goed gesprek met de dokter zo belangrijk is.

‘Help de dokter met een goed gesprek’ is een initiatief binnen de campagne ‘Betere zorg begint met een goed gesprek’. Initiatiefnemers zijn InEen, het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG), de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV), Patiëntenfederatie Nederland en Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland (V&VN). Deze partijen werken nauw samen aan het bevorderen van samen beslissen in de spreekkamer. Het initiatief is mogelijk door financiering van Zorginstituut Nederland en past binnen de campagne Betere zorg begint met een goed gesprek die in 2016 binnen ziekenhuizen is gestart.

> Ga hier naar de website 'Help de dokter met een goed gesprek'

De ochtend op 4 - Dianda Veldman over o.a. Dementie
NPO-Radio4, 22 oktober

Persoonsgegevens arts op Zorgkaart niet in strijd met AVG