Patientenfederatie is gehannes met kwaliteitskader spoedzorg beu

Na vijf jaar praten is er nog steeds geen werkend kwaliteitskader voor de spoedzorg en kunnen patiënten er nog steeds niet op rekenen dat ze de spoedzorg krijgen die nodig is. Dat is de strekking van een boze brief van Patiëntenfederatie Nederland aan de Tweede Kamer. Die praat morgen alweer over spoedeisende zorg.

AmbulanceVolgens de Patiëntenfederatie zijn er allang goede afspraken gemaakt over de bezetting van de spoedeisende hulp bij ziekenhuizen, maar liggen partijen dwars als het gaat om de invoering en uitvoering van de afspraken. Met alle gevolgen van dien.

De Patiëntenfederatie vraagt de Kamer of die bij de minister kan aandringen op snelle invoering van het kwaliteitskader.

> Lees hier de brief aan de Tweede Kamer