Catelijne van Oss

Projectadviseur Coalitie Leefstijl in de zorg

Samen de zorg beter maken, dat is mijn passie. Want iedereen krijgt vroeg of laat te maken met zorg. Natuurlijk wil je dan goed geholpen worden. En goed advies krijgen over wat je zelf kan doen om je gezondheid te verbeteren. Daarom werk ik namens de Patientenfederatie bij de Coalitie Leefstijl in de Zorg.

Wat is en doet de Coalitie Leefstijl in de Zorg?
Gezond leven is belangrijk voor iedereen. Ook voor wie een aandoening of ziekte heeft. Want ook dan kan gezond leven patiënten helpen om zich beter te voelen. De Coalitie Leefstijl in de Zorg vindt het belangrijk dat zorgprofessionals goed advies geven over leefstijl. En dat advies over leefstijl onderdeel is van een medische behandeling.

In de coalitie werken verschillende organisaties in de zorg, onderwijs, wetenschap en patiënten samen. Zo willen we bijvoorbeeld patiënten helpen om goede informatie te vinden. We willen zorgverleners helpen om leefstijl te bespreken met patiënten en daarvoor goed opgeleid zijn.

Wat doe ik binnen de Coalitie Leefstijl in de Zorg?
Binnen de coalitie werk ik als projectadviseur bij Team richtlijnen. Wij onderzoeken hoe richtlijnen in de zorg helpen om leefstijl te bespreken in de spreekkamer. Zodat patiënten erop mogen vertrouwen dat zij passend advies krijgen.

Wil je meer weten?
Wil je meer wilt weten over de coalitie? Kijk dan op onze website van de Coalitie Leefstijl in de Zorg

c.vanoss@patiëntenfederatie.nl

Is deze pagina nuttig?
Bedankt voor je feedback!