Clim van Daelen

Adviseur Patiëntbelang

Als je vindt dat patiënten een centrale plaats in de zorg verdienen, moet je ze ook invloed gunnen op de kwaliteit van die zorg. Om die invloed te kunnen laten gelden stelt de minister van VWS aan patiëntenorganisaties zogenaamde kwaliteitsgelden beschikbaar. Daarmee kunnen zij hun achterban activeren en zorgen dat het patiëntenbelang wordt meegenomen en geborgd overal waar aan de kwaliteit van zorg wordt gewerkt. Denk aan medische richtlijnen, kennisagenda's en keuzehulpen, maar ook projecten die werken aan online tools voor chronisch zieken.
De Patiëntenfederatie voert het beheer van de kwaliteitsgelden voor projecten in de medisch-specialistische zorg in het programma KIDZ (Kwaliteit, Inzicht en Doelmatigheid in de medisch-specialistische Zorg). Ik ben verantwoordeljk voor het programmamanagement.

Wilt u weten of ook uw organisatie of projectidee in aanmerking komt voor projectfinanciering met KIDZ-gelden? Kijk dan op onze informatiepagina of mail ons op onderstaand mailadres. Leden kunnen alle informatie over KIDZ ook vinden op het ledengedeelte van de website van de Patiëntenfederatie, onder Overig overleg / Projecten / KIDZ.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Is deze pagina nuttig?
Bedankt voor je feedback!