Direct naar:

Clim van Daelen

Adviseur Patiëntbelang

Als je vindt dat patiënten een centrale plaats in de zorg verdienen, moet je ze ook invloed gunnen op de kwaliteit van die zorg. Om die invloed te kunnen laten gelden stelt de minister van VWS ook aan patiënten ‘kwaliteitsgelden’ beschikbaar. Daarmee kunnen patiëntenorganisaties hun achterban activeren en hun stem laten klinken overal waar aan kwaliteit van zorg wordt gewerkt. Of dit nu medische richtlijnen, kennisagenda’s of grote samenwerkingsprojecten betreft. De Patiëntenfederatie voert het beheer van de kwaliteitsgelden voor projecten in de medisch-specialistische zorg in het programma KIDZ (Kwaliteit, Inzicht en Doelmatigheid in de medisch-specialistische Zorg). Met mijn collega Madeleine voer ik hiervoor het programmamanagement. 

Daarnaast besteed ik als lid van Team Kwaliteit & Medisch-Specialistische Zorg een deel van mijn tijd aan het (doen) inbrengen van het patiëntenperspectief in medische richtlijnen, in samenwerking met de Federatie Medisch Specialisten.

Wilt u weten of ook uw organisatie in aanmerking komt voor projectfinanciering met KIDZ-gelden? Neem dan contact met ons op. Leden kunnen alle inhoudelijke informatie over KIDZ vinden op het ledengedeelde van de website van de Patiëntenfederatie.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Is deze pagina nuttig?
Bedankt voor je feedback!