Laura Diepeveen

Adviseur Patiëntbelang

Als belangenbehartiger medisch-specialistische zorg binnen de Patiëntenfederatie verbind ik wetenschappelijk onderzoek en zorgevaluaties met de praktijk voor patiënten. Zelf heb ik met mijn PhD een achtergrond in medisch wetenschappelijk onderzoek en ben mij er daardoor nog meer van bewust dat patiëntparticipatie momenteel ondermaats is. Door dit te vergroten zullen studieresultaten en zorgevaluaties beter aansluiten op de wensen en behoeftes van patiënten, en zullen implementaties een veel groter effect hebben. Hier zet ik mij graag voor in.
Dit doe ik door advies te geven over patiëntenparticipatie in onderzoek, door het patiëntperspectief in te brengen bij het landelijk programma Zorgevaluatie en Gepast Gebruik en betrokken te zijn bij het opstellen van kennisagenda’s.

Daarnaast coördineer ik het referentenpanel van de Patiëntenfederatie. Dit panel bestaat uit ervaringsdeskundigen in de zorg: patiënten, ex-patiënten en naasten zoals familie en mantelzorgers. Het panel beoordeelt wetenschappelijke onderzoeksvoorstellen die ingediend worden bij onderzoeksfinancierder ZonMw, om zo op voorhand onderzoekers al te wijzen op manieren om patiëntparticipatie te vergroten.

Heb je interesse om deel te nemen in het referentenpanel?
Geef je dan hier op

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Is deze pagina nuttig?
Bedankt voor je feedback!