Volgens ons

Verpleging en verzorging thuis

U  merkt dat het thuis niet meer alleen lukt. Dat u bijvoorbeeld problemen heeft met douchen. Of dat u het lastig vindt om uw medicijnen op het juiste moment in te nemen. In zulke gevallen kan verpleging en verzorging thuis een oplossing voor u zijn. Verpleging en verzorging thuis wordt ook wel wijkverpleging genoemd.

Volgens ons

Als mensen verpleging en verzorging thuis nodig hebben, dan is het belangrijk dat ze daar een keuze in kunnen maken die bij hun persoonlijke leefsituatie past. Het is dan ook belangrijk dat mensen weten dat ze een keuze hebben en dat zij over voldoende informatie beschikken om deze keuze te kunnen maken. We horen regelmatig terug dat mensen niet weten hoe ze hulp moeten krijgen.

Daarom heeft Patiëntenfederatie Nederland folders en vergelijkingshulpen gemaakt, die mensen die verpleging en verzorging thuis nodig hebben kunnen helpen. Tegelijkertijd vindt Patiëntenfederatie dat het ook een taak van (bijvoorbeeld) de gemeente en zorgverzekeraars is om mensen goed te informeren.

 

 

Panellid worden

Word nu ook lid van ons panel. Uw mening draagt bij aan een betere zorg. Deelname is gratis en nooit verplicht.

Aanmelden Inloggen

Vragen of klachten?

Neem contact op met het Nationale Zorgnummer. Bel 0900 2356780 (20ct/gesprek) of mail. Wij geven u onafhankelijk advies en betrouwbare informatie.

Zoek op trefwoord of thema in de Kennisbank. De meest uitgebreide Kennisbank van de zorg.

Zoek in de kennisbank