Melden

Patiëntgeheim

Met het Patiëntgeheim wil de Patiëntenfederatie regelen dat gegevens die in een persoonlijke gezondheidsomgeving staan, goed beschermd zijn. We willen dat mensen zich bewust zijn van hun recht om geen gegevens te verstrekken en dat er risico’s zijn bij het delen van gegevens.

Melden

Heeft u wel eens een situatie meegemaakt waarin u zich onder druk gezet voelde om (medische) informatie te geven? Heeft u getwijfeld of dit wel klopte? Vraagt u zich af of u wettelijk verplicht bent om gegevens te delen? Of heeft u andere vragen over het Patiëntgeheim? Neem contact op met het Nationale Zorgnummer. Dit is onze advieslijn over zorg, ondersteuning en participatie. We geven u antwoord én we benutten alle ervaringen in onze acties richting politiek. Zo laten we namens u de stem van de patiënt horen!

Stel uw vraag via deze pagina. Uw gegevens worden alleen gebruikt om te reageren op uw vraag, als u een vraag stelt. U kunt ook een ervaring doorgeven die u met ons wilt delen.

patiengeh reactie

 

 

Panellid worden

Word nu ook lid van ons panel. Uw mening draagt bij aan een betere zorg. Deelname is gratis en nooit verplicht.

Aanmelden Inloggen

Vragen of klachten?

Neem contact op met het Nationale Zorgnummer. Bel 0900 2356780 (20ct/gesprek) of mail. Wij geven u onafhankelijk advies en betrouwbare informatie.

Zoek op trefwoord of thema in de Kennisbank. De meest uitgebreide Kennisbank van de zorg.

Zoek in de kennisbank