25 jaar

25 jaar

In 2018 bestond de Patiëntenfederatie 25 jaar en we vierden dat met een congres, taart voor de leden, een digitale tijdlijn en tal van andere activiteiten!

  • Home

Interviews

In de loop van het jubileumjaar 2018 spraken we met betrokken personen uit het zorgveld. We vroegen hun mening over 25 jaar Patiëntenfederatie en hun kijk op de toekomst van de patiëntenbeweging.

Doordat we zeer uiteenlopende personen interviewden ontstond er een mooie dwarsdoorsnede van verhalen, wensen en meningen.

Vlogs

In ons jubileumjaar lieten we vlogs maken door, over en met patiënten. Want zij zijn waar het om gaat!
We schetsten een breed en uiteenlopend beeld van wat hen bezighoudt, hoe zij zich soms staande houden, wat voor hen belangrijke zaken zijn, wat ze doen, wensen en welke zorgen ze hebben. Zeker niet volledig, maar wel een inspiratie voor ons allen.
De vlogs vormen samen voor ons alle redenen om door te gaan met ons werk!

“Iemand heeft zijn leven voor mij gegeven: letterlijk en figuurlijk. Ik doe er alles aan om het beste uit die kans te halen.”

Vlogger Wout van Wengerden interviewde in ons jubileumjaar verschillende mensen die met zorg te maken hebben. Wat we leren van de gesprekken met Leen, Veronica, Ajay, Ger, Corina, Fred en Evy is dat er genoeg reden is om te werken aan verbetering van de zorg. En we laten zien dat praten met een ervaringsdeskundige daarvoor onmisbaar is.

In deze vlog praat Wout met Evy van Kempen. Evy vertelt hoe ze het beste uit haar leven te haalt. Ze geeft haar levensles voor anderen, En heeft ook tips voor zorgverleners.Tijdlijn

Bekijk hier alle hoogtepunten uit meer dan 25 jaar Patiëntenfederatie en dus ook die van haar leden.

Van die leden bestaat een deel overigens al veel langer dan 25 jaar. Maar de federatie werd pas begin jaren negentig van de vorige eeuw opgericht en van daaruit gaat de lijn lopen...


tijdlijn screensh 500px

 

25 jaar

De Patiëntenfederatie is eind 1992 opgericht. We vierden dit gedurende het hele jaar 2018. Terugkijkend over die meer dan 25 jaar is er veel veranderd; we zijn een niet meer weg te denken partij geworden in de gezondheidszorg.

25jaar banner300x250De ervaringsdeskundigheid van de patiënt doet ertoe. Wij en vooral patiënten zelf denken mee over bijvoorbeeld kwaliteit (o.a. richtlijnen), veranderingen en vernieuwingen in de zorg en wetenschappelijk onderzoek. 

> Bekijk hier onze tijdlijn

Opvallend is dat onze thema’s niet wezenlijk zijn veranderd. Kwaliteit, Keuze en Kosten (toegang) waren én zijn nog steeds hoofdthema’s. Met de klant én voor de klant, die we tegenwoordig weer gewoon patiënt noemen. Inbreng van patiënten is het fundament van ons werk én moet ook de basis zijn van de zorgverlening.

Panellid worden

Word nu ook lid van ons panel. Uw mening draagt bij aan een betere zorg. Deelname is gratis en nooit verplicht.

Aanmelden Inloggen

Vragen of klachten?

Neem contact op met het Nationale Zorgnummer. Bel 0900 2356780 (20ct/gesprek) of mail. Wij geven u onafhankelijk advies en betrouwbare informatie.

Zoek op trefwoord of thema in de Kennisbank. De meest uitgebreide Kennisbank van de zorg.

Zoek in de kennisbank