Direct naar:

Patiëntenfederatie Nederland

Patiëntenfederatie Nederland zet zich in voor alle mensen die zorg nodig hebben, nu of in de toekomst. En geeft patiënten een stem: in de spreekkamer, in de politiek, bij de zorgverzekeraar en in het nieuws. Op basis van de ervaringen van mensen zorgen we dat de zorg beter aansluit bij wat mensen vragen. Onze informatie helpt mensen bij het maken van keuzes in de zorg. De Patiëntenfederatie vertegenwoordigt ruim 200 patiëntenorganisaties.

Jentje zit aan tafel

Over de zorg

Patiëntenfederatie Nederland maakt je wegwijs in de gezondheidszorg. Maak gebruik van praktische informatie, (keuze)hulpmiddelen en ervaringen van anderen. Patiëntenfederatie Nederland zet zich in voor alle mensen die zorg nodig hebben.

  • Patientenfederatie Nederland vindt dat mensen het recht moeten hebben om te kunnen kiezen voor digitale zorg. Zij moeten kunnen kiezen voor het communicatiekanaal en type zorg dat bij hen past. De weg naar deze hybride zorg hebben we beschreven in een standpunt.
  • Hier vind je onafhankelijke en kwalitatieve informatie over chronisch ziek zijn en werk. Organisaties die met chronisch zieke werkenden in contact zijn en willen blijven, kunnen via het CIP informatie brengen én halen voor alle eigen online kanalen.
  • Iedereen ziet dat er grote verschillen zijn tussen mannen en vrouwen. Maar toch hebben die verschillen heel lang geen aandacht gekregen in de gezondheidszorg. Inmiddels maken we de inhaalslag maar we zijn er nog lang niet. Lees de ervaringsverhalen van patiënten en hoe zorgverleners hier in staan.
Christel is buiten in een natuurgebied

Zet je ervaring in

Met jouw stem maakt de Patiëntenfederatie het verschil in de spreekkamer en in het zorgstelstel. Deel zelf ook je ervaringen met de zorg. Zo help je anderen én de zorg vooruit.

Titus is aan het fietsen

Dit doen wij

Patiëntenfederatie Nederland komt op voor alle mensen die zorg nodig hebben. Dat doen wij door zelf beleid te ontwikkelen en dat van andere organisaties en beslissers te beïnvloeden. 

  • Nieuws
    Gelukkig komt de gewone ziekenhuiszorg nu weer op gang. We hebben 4 tips voor ziekenhuizen om mee te nemen in hun telefoongesprekken met patiënten. Bekijk hier de tips en meer handige info.
  • Nieuws
    Met de komst van zeven nieuwe partners committeren zich nog eens 45.000 zorgprofessionals aan Samen Beslissen in de zorg. De verenigingen KNMP, KNMT, NVAB, Akwa GGZ, MIND, BO Geboortezorg en KNOV dragen dit uit door zich aan te sluiten bij de campagne Samen Beslissen. De Patiëntenfederatie coördineert de ontwikkeling van de campagne.