Ga naar main content
Begin main content

Onderwerpen

Begin van de inhoud op de Onderwerpen pagina

Complementaire zorg

Informatie en tips voor het kiezen van alternatieve of complementaire zorg. Bijvoorbeeld acupunctuur, natuurgeneeskunde en homeopathie.

Meer lezen

Digitale zorg

Digitale zorg, hybride zorg, thuismonitoring, medicijndispenser en meer

Meer lezen

Geboortezorg

Informatie, tips en ervaringen voor als je een kinderwens hebt of zwanger bent.

Meer lezen

Huisartsenzorg

Tips, adviezen en ervaringen over het kiezen van, en een gesprek met je huisarts.

Meer lezen

Hulpmiddelen

Soms heb je hulp nodig om makkelijk te blijven bewegen of om iets te zelf te doen. Hulpmiddelen maken het leven makkelijker als je tijdelijk beperkende klachten hebt. Ze zorgen ervoor dat je weer mee kunt doen.

Meer lezen

Klachten over de zorg

Klachten over zorgverlener, behandeling of bejegening

Meer lezen

Medicijnen

Informatie, ervaringen en tips over medicijnen

Meer lezen

Medisch dossier

In een medisch dossier staan jouw medische gegevens. Voorbeelden hiervan zijn uitslagen van onderzoeken, röntgenfoto’s, brieven van artsen, de medicijnen die je gebruikt en informatie over jouw aandoening. 

Meer lezen

Mondzorg

Informatie, tips en ervaringen over mondzorg.

Meer lezen

Palliatieve zorg en levenseinde

Ben je ongeneeslijk ziek, dan kun je palliatieve zorg krijgen. Deze zorg kan klachten tijdens je laatste levensfase verminderen of voorkomen. Het is ook belangrijk om wensen rondom je ziekte en levenseinde te bespreken met naasten en je arts.

Meer lezen

Paramedische zorg

Bij paramedische zorg gaat het vaak niet om het genezen van de ziekte of aandoening. Het doel is dat je beter kunt functioneren. Ook al heb je een aandoening. De behandeling richt zich op jouw klachten en de vraag die je hebt.

Meer lezen

Patiëntenrechten

Als patiënt heb je recht op informatie over je ziekte, behandeling en mogelijke gevolgen daarvan. Je mag alleen worden onderzocht en behandeld met jouw toestemming. Ook heb je recht op inzage in je medisch dossier. Dit staat vastgelegd in de wet (WGBO),

Meer lezen

Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO)

PGO, persoonlijke gezondheidsomgeving, medisch dossier

Meer lezen

Samen Beslissen

Samen Beslissen houdt in dat de patiënt en met de zorgverlener samen bepalen welke zorg of behandeling het beste bij de patiënt past. Daarbij nemen zij zowel de medische opties als de wensen en voorkeuren van de van de patiënt in mee.

Meer lezen

Spoedzorg

Spoedzorg krijg je als je direct medische hulp nodig hebt. Informatie, tips en ervaringen over spoedeisende hulp, de kosten en uitwisseling medische gegevens.

Meer lezen

Verpleeghuiszorg

Verpleeghuiszorg is voor mensen die dag en nacht zorg of toezicht of allebei nodig hebben. je kunt verpleegzorg ook thuis of in een andere woonsituatie krijgen. Voor verpleeghuiszorg heb je een verwijzing oftewel een indicatie nodig.

Meer lezen

Ziekenhuiszorg

Tips, advies en ervaringen over het kiezen van een ziekenhuis.

Meer lezen

Ziekte en werk

Je werkt en hebt of krijgt een chronische ziekte. Wat nu? Ben je sneller vermoeid dan je collega’s? Kun jij je minder goed concentreren? Waarschijnlijk zoek je manieren om toch te blijven werken als je ziek bent.

Meer lezen

Zorg thuis

Verpleging en verzorging thuis valt onder thuiszorg. Het wordt ook wel wijkverpleging genoemd.

Meer lezen

Zorgkosten

'Ziek zijn is duur in Nederland.' We hebben het hier over (eigen) zorgkosten. Zeker als je een chronische aandoening hebt, ben je al snel elk jaar meteen je eigen risico kwijt.

Meer lezen