Moderne technologie in de zorg wint terrein

Moderne technologie is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven, ook niet in de gezondheidszorg. Er komen steeds meer apparaten en apps op de markt die mensen gebruiken voor hun gezondheid. Zorgverleners maken ook meer gebruik van nieuwe technologie. Patiëntenfederatie Nederland onderzocht in hoeverre mensen ervaring hebben met moderne technologie in de zorg en hoe zij erover denken. 7.275 mensen namen deel aan het onderzoek.

Met wie of wat zijn mensen het meest vertrouwd als het om hun gezondheid gaat?

Ruim de helft van de deelnemers (56%) gebruikt moderne technologie voor de gezondheid, zoals medische sites (27%) en stappentellers (22%). Vrouwen maken vaker dan mannen gebruik van moderne technologieën.

Mensen hebben redelijk vertrouwen in A.I. in de zorg maar zien het vooral als aanvulling op de zorgverleners. De huisarts en medisch specialist vertrouwen mensen het meest met de eigen gezondheid. Als de huisarts of een andere zorgverlener dit zou adviseren, staat 75% ervoor open om (nog meer) moderne technologie te gaan gebruiken.

Zorgen om privacy hebben mensen wel bij het gebruik van moderne technologie, maar tegelijkertijd is het overgrote deel bereid om hun gegevens te delen. Voorwaarden die zij noemen is dat de gegevens anoniem worden gedeeld en niet voor een commercieel doel worden gebruikt.

Is deze pagina nuttig?
Bedankt voor je feedback!