Handig

Geboortezorg

Geboortezorg is de zorg voor moeder en kind rondom de zwangerschap en geboorte. Deze zorg begint op het moment dat een vrouw zwanger probeert te worden (preconceptie) en eindigt aan het einde van de kraamperiode. Hierbij zijn verschillende zorgverleners betrokken.

Handig

Brochure Geboortezorg in Nederland
In de brochure Geboortezorg in Nederland, samenwerking rondom de zwangerschap leest u hoe de geboortezorg in Nederland georganiseerd is. En wat u zelf kunt doen om de beste zorg voor u en uw baby te regelen.
Download de brochure bij Kennisnet Geboortezorg.

Brochure Zwanger (RIVM)
zwanger bro rivmIn de brochure ‘Zwanger!’ van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vindt u informatie en adviezen van verloskundigen en gynaecologen.
Download de folder van de website van RIVM.


Alles over zwanger
De folder Zwanger! en de brochure Geboortezorg in Nederland, samenwerking rondom de zwangerschap zijn ook samengevoegd op één website: www.allesoverzwanger.nlOrganisatie van de geboortezorg

Dit filmpje laat zien hoe de geboortezorg in Nederland is georganiseerd. Een verloskundige, een gynaecoloog, vertellen over hun rol in de geboortezorg. Een zwangere vrouw en een jonge moeder vertellen over hun ervaringen. Bekijk hier het filmpje >>


Cliëntenorganisaties
Organisaties die zich inzetten voor zwangere vrouwen/moeders en hun partners:


Digitale ZorgGids

Bent u zwanger? DigitaleZorgGids zocht uit wat digitale zorg voor u kan betekenen. Bekijk het overzicht >>


Nationale Zorgnummer

logo nznHeeft u een vraag over geboortezorg? Neem dan contact op met het Nationale Zorgnummer via telefoonnummer 0900 2356780 (€ 0,20 per gesprek) of via e-mail. Bij het Nationale Zorgnummer kunt u ook terecht voor andere vragen over de zorg.


ZorgkaartNederland.nl
Op ZorgkaartNederland vindt u informatie en ervaringsverhalen over bevallingen. Ook leest u hier waarderingen over zorgaanbieders die betrokken zijn geweest bij zwangerschappen en bevallingen.
Kijk hier voor de pagina over zwangerschap >>

Keuzehulp: pijn bij de bevalling
Keuzehulp van Thuisarts.nl. Bedoeld voor vrouwen die zwanger zijn of zwanger willen worden en hun partners. De informatie kan ook nuttig zijn voor anderen die bij de bevalling aanwezig zijn. Naar de keuzehulp >>

Panellid worden

Word nu ook lid van ons panel. Uw mening draagt bij aan een betere zorg. Deelname is gratis en nooit verplicht.

Aanmelden Inloggen

Vragen of klachten?

Neem contact op met het Nationale Zorgnummer. Bel 0900 2356780 (20ct/gesprek) of mail. Wij geven u onafhankelijk advies en betrouwbare informatie.

Zoek op trefwoord of thema in de Kennisbank. De meest uitgebreide Kennisbank van de zorg.

Zoek in de kennisbank