Handig

Verpleeghuiszorg

Verpleeghuiszorg is verpleging, verzorging en/of begeleiding voor mensen die 24 uur per dag toezicht of zorg in de nabijheid nodig hebben. Verpleeghuiszorg wordt betaald uit de Wet Landurige Zorg (Wlz). Deze zorg wordt vaak geboden in verpleeghuizen. Maar ook thuis kunt u verpleeghuiszorg krijgen. Voor verpleeghuiszorg heeft u altijd een indicatie nodig.

Handig

Nationale Zorgnummer

Heeft u een vraag of klacht over verpleging en verzorging thuis? Neem dan contact op met het Nationale Zorgnummer via telefoonnummer 0900 2356780 (€ 0,20 per gesprek) of mail.


Mijn kwaliteit van leven

Door op Mijnkwaliteitvanleven.nl twee keer per jaar de online vragenlijst in te vullen, brengt u in beeld wat voor u belangrijk is. De vragen gaan over uw persoonlijke situatie, uw mogelijkheden en beperkingen. Hoe u uw gezondheid ervaart en hoe u de zorg en leefomgeving waardeert.
Na het invullen van de online vragenlijst ontvangt u binnen 48 uur uw persoonlijke overzicht, Mijn Kwaliteitsmeter. Hiermee heeft u in beeld wat goed gaat en wat beter kan. Ook maakt het duidelijk over welke hulp en ondersteuning u tevreden bent en wat u juist nodig heeft. Zo bent u goed voorbereid voor een gesprek met uw familie, het CIZ en zorgverleners.


ZorgkaartNederland.nl

ZorgkaartNederland.nl helpt u bij de keuze van een verpleeghuis. U leest waarderingen over ruim 2300 verschillende verpleeg- en verzorgingshuizen. Daarnaast vindt u informatie over de kwaliteit. U treft ook informatie aan over wat het verpleeghuis zoal biedt (faciliteiten, specialisten, achtergrond e.d.). U kunt uw zoekopdracht verfijnen op: woonplaats, identiteit, soort zorg, specialisaties, doelgroep, woonvoorzieningen en digitale diensten.


Publieksversie Kwaliteitskader

Het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg beschrijft wat cliënten en hun naasten mogen verwachten van verpleeghuiszorg. Het kader is opgesteld door het Zorginstituut. Er is ook een publieksversie. Hierin leest u welke kwaliteit u mag verwachten. In onderstaand filmpje ziet u een samenvatting van het kwaliteitskader.


PGB

Per Saldo is de belangenvereniging van mensen met een persoonsgebonden budget. Op de website vindt u meer informatie over het gebruiken van een PGB bij verpleeghuiszorg thuis of in een instelling.

 

 

Panellid worden

Word nu ook lid van ons panel. Uw mening draagt bij aan een betere zorg. Deelname is gratis en nooit verplicht.

Aanmelden Inloggen

Vragen of klachten?

Neem contact op met het Nationale Zorgnummer. Bel 0900 2356780 (20ct/gesprek) of mail. Wij geven u onafhankelijk advies en betrouwbare informatie.

Zoek op trefwoord of thema in de Kennisbank. De meest uitgebreide Kennisbank van de zorg.

Zoek in de kennisbank