Meldacties

Meldactie 'Stuk van de regeldruk' - jan 2016

De landelijke cliëntenkoepels Patiëntenfederatie NPCF, Ieder(in), Landelijk Platform GGz en Per Saldo organiseerden in november en december 2015 gezamenlijk de meldactie ‘Administratieve lasten’. Mensen konden hun ervaring en mening melden over de administratieve lasten met betrekking tot het regelen van langdurige zorg.

ManplusPapierenDe afgelopen tijd was er veel aandacht voor de administratieve lasten van zorgverleners. Maar hoe zit het met de administratieve lasten van de patiënten/cliënten? Waar lopen mensen al dan niet tegen aan bij het regelen van de zorg die zij nodig hebben? Het doel van deze meldactie is om inzicht te krijgen in welke mate mensen administratieve lasten ervaren bij het regelen van langdurige zorg en wat de mogelijke administratieve lasten inhouden.

Veel mensen ervaren het aanvragen van zorg en/of ondersteuning als (zeer) moeizaam. Met name het aanvragen van jeugdzorg, tijdelijk verblijf in een instelling en begeleid wonen wordt door mensen als zeer moeizaam ervaren. Dit komt doordat mensen veel formulieren moeten invullen (41%) en veel telefoontjes moeten plegen (40%) om de zorg en/of ondersteuning die zij nodig hebben te organiseren. Daarnaast geeft één op de drie mensen aan dat zij steeds verschillende instanties moesten bellen.

Download het rapport Meldactie 'Administratieve lasten'
Bekijk de factsheet


Panellid worden

Word nu ook lid van ons panel. Uw mening draagt bij aan een betere zorg. Deelname is gratis en nooit verplicht.

Aanmelden Inloggen

Vragen of klachten?

Neem contact op met het Nationale Zorgnummer. Bel 0900 2356780 (20ct/gesprek) of mail. Wij geven u onafhankelijk advies en betrouwbare informatie.

Zoek op trefwoord of thema in de Kennisbank. De meest uitgebreide Kennisbank van de zorg.

Zoek in de kennisbank