Tineke: 'de samenstelling en verpakking van medicijnen verandert vaak. Dat geeft ongemak'.

Hoe kan het toch ineens dat er om de haverklap problemen zijn met medicijnen? Die zijn gewoon nodig om je leven te kunnen leiden op een acceptabele manier. Ik begrijp de hele medische wereld niet meer. Niet alleen het leveren van medicijnen gaat regelmatig mis. Ook de samenstelling en verpakking verandert vaak en dat geeft mij veel ongemak.

Problemen met wijzigingen medicijnen

Om een voorbeeld te noemen: ik gebruik een morfinepleister om de ergste pijn te dempen. Van de merkloze pleisters kreeg ik veel jeuk. Ook bleven deze niet goed plakken, dus kreeg ik het originele middel. Daarnaast gebruik ik vier keer per dag 1000 Mg Paracetamol. Ik kreeg ze in potten van 100 stuks, maar dat werd uit de handel genomen. Dus moest ik overstappen op een ander merk. Bij het nieuwe merk moest ik de paracetamol uit de strips drukken. Dit lukt niet met mijn duimbasisartrose aan beide handen.

Bereidingsapotheek

Tegen de zenuwpijn van ischias gebruik ik kindermethadon. Dit moet bij een centrale bereidingsapotheek worden gemaakt. ‘Sorry, we hebben geen grondstof om het te maken’, zei de apotheker. Ik ben gevoelig voor de hulpstoffen en heb daarom andere gekregen. De apotheker vond een tweede centrale bereidingsapotheek. De eerste apotheek gebruikte heel weinig hulpstoffen, de nieuwe veel meer. Mijn apotheker heeft gekeken in mijn dossier of er hulpstoffen in zitten waar ik gevoelig voor ben. Gelukkig niet. Maar wat als dat wel het geval is?

Is deze pagina nuttig?
Bedankt voor je feedback!