1 miljoen waarderingen op ZorgkaartNederland: mijlpaal voor kwaliteitsverbetering in de zorg

Op ZorgkaartNederland.nl is zojuist de miljoenste patiëntervaring geplaatst; een mijlpaal voor zorgaanbieders die werk maken van kwaliteit. Op deze keuzewebsite zien mensen ervaringen van anderen over de behandeling door hun arts, therapeut of thuiszorgmedewerker. Zo’n waardering helpt hen bij hun keuze voor een zorgaanbieder.

Maar ook aanbieders profiteren ervan door de feedback die ze voor hun zorg krijgen. Aanbieders zoals Stichting Eykenburg in Den Haag, die deze week de miljoenste waardering mocht ontvangen. Bestuurder Alex Reede: “Ik vind het erg mooi dat de miljoenste waardering hier valt. Een onafhankelijk oordeel is altijd belangrijk. Het geeft ons de mogelijkheid om verbeteringen door te voeren. De feestelijke taart gaat naar de zorgmedewerkers. Die verzetten het echte werk hier.” 

Miljoenste waardering via meetbureau

De miljoenste waardering kreeg Stichting Eykenburg via een interview door meetbureau Zorgfocuz. Door zo’n meetbureau in te schakelen, laat de zorgaanbieder zien dat die waarde hecht aan anonieme waarderingen, zonder hun eigen tussenkomst. Dat wekt natuurlijk vertrouwen. Bijna de helft van de waarderingen komt via deze route op ZorgkaartNederland.

BN’ers leven mee

Enkele bekende patiënten tonen zich betrokken bij het nieuws rondom de miljoenste waardering. Tv-presentatrice Anita Witzier en Olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden kampen bijvoorbeeld zelf met respectievelijk reuma en de gevolgen van kanker. In een video-boodschap feliciteren zij en enkele anderen daarom iedereen met de mogelijkheid om de 1 miljoen waarderingen op ZorgkaartNederland te gebruiken. Olympisch kampioen volleybal Bas van de Goor benoemt ook de meerwaarde voor zorgverleners: “Het is goed dat mensen feedback geven waardoor de zorg alleen maar beter wordt. Ik weet zeker dat veel zorgverleners dankbaar zijn voor deze feedback.”

Felicitaties voor ZorgkaartNederland.nl met 1 miljoen waarderingen!

Dank aan inzenders én aanbieders

De miljoenste waardering is een mooie mijlpaal voor Patiëntenfederatie Nederland, initiatiefnemer en eigenaar van ZorgkaartNederland. Directeur Dianda Veldman van de Patiëntenfederatie is trots: “Ik vind het fantastisch! Deze hoeveelheid waarderingen draagt bij aan de betrouwbaarheid van het platform. Ik wil al die mensen die een waardering hebben geplaatst dan ook ontzettend bedanken. Maar ook de zorgverleners die dat hebben gestimuleerd.”

Is deze pagina nuttig?
Bedankt voor je feedback!