Dianda Veldman stopt bij de Patiëntenfederatie

Dianda Veldman stopt per 1 september 2023 als directeur-bestuurder van Patiëntenfederatie Nederland. “Deze zomer word ik 65. Ik zet me dan inmiddels acht jaar met hart en ziel in voor betere zorg voor patiënten. Maar er is meer in het leven en daar wil ik ook tijd voor nemen. Door mijn eerdere ervaring als patiënt ben ik me dat belang des te meer gaan realiseren. Ik blijf zeker betrokken bij de zorg, maar op een lager pitje.”

Fotografie Tom van Limpt

Samen de zorg beter maken’ en ‘Meer mens, minder patiënt’ zijn motto’s die Dianda uit het hart gegrepen zijn: “Ik heb dag in dag uit aan die idealen mogen werken met geweldige collega’s en patiëntvertegenwoordigers – in goed contact met zorgaanbieders, professionals, verzekeraars, het ministerie en de politiek.”

Onder Dianda’s leiding heeft de Patiëntenfederatie thema’s als Samen Beslissen, digitale zorg, patiëntparticipatie en eigen regie op de kaart gezet. Veldman: “Maar er kan en moet nog veel meer gebeuren. Mijn opvolger krijgt daar een mooie uitdaging aan.”

Patiëntenfederatie Nederland start de werving van haar nieuwe directeur-bestuurder eind april. Tot 1 september blijft Dianda volop aan het werk: “Ik ga er graag met iedereen die de patiënt een warm hart toedraagt een mooie tijd van maken.”

Is deze pagina nuttig?
Bedankt voor je feedback!