Het kan dus wel: zorgpremie DSW gaat omlaag

Zorgverzekeraar DSW verlaagt de premie voor de basisverzekering volgend jaar met 6 euro per jaar. Van het eigen risico van 385 euro neemt DSW voor elke verzekerde een tientje voor haar rekening.

Directeur Dianda Veldman van Patiëntenfederatie Nederland noemt de aankondiging van DSW een eerste aanzet om de zorgkosten omlaag te krijgen. “Na jaren waarin alles alleen maar duurder werd, is dit een bemoedigend signaal. Ik roep de andere zorgverzekeraars op dit goede voorbeeld te volgen.”

Dianda Veldman is vooral erg te spreken over het plan van DSW om niet meer het gehele eigen risico bij hun verzekerden te innen. “Het is nu nog maar een tientje, maar daarmee is het wel in gang gezet. We werden weggelachen toen wij alle zorgverzekeraars een paar weken geleden opriepen om niet het hele eigen risico te incasseren. Dat zou niet kunnen en niet mogen. DSW laat nu zien dat ons idee zo gek nog niet was. Het kan dus wel en het mag ook. Wat ons betreft komen nu meer zorgverzekeraars over de brug. Wij zijn pas tevreden als van het eigen risico maar 175 euro wordt geïnd. Laat de zorgverzekeraars de rest maar zelf bijleggen.”

Dianda Veldman doet een dringend beroep op DSW en alle andere verzekeraars om voor het eigen risico een aanvullende verzekering aan te bieden, zodat mensen dat eigen risico kunnen herverzekeren. “Zo’n herverzekering gebeurt al in verschillende gemeentepolissen. Maar ik vind dat iedereen de kans moet krijgen om zich voor het eigen risico te verzekeren. Ik hoop dat DSW ook hier de nek voor durft uit te steken.”

Is deze pagina nuttig?
Bedankt voor je feedback!