Direct naar:

Aanbevelingen voor betere inclusie in medische wetenschap

Een bekend obstakel bij klinisch onderzoek is de inclusie van voldoende deelnemers. De werkgroep ‘Werving Proefpersonen’ van de Dutch Clinical Research Foundation (DCRF) heeft daarom een toolkit ontwikkeld met aanbevelingen om de inclusie van deelnemers in medisch wetenschappelijk onderzoek te verbeteren.

De aanbevelingen kwamen tot stand met medewerking van alle belanghebbenden. Ze zijn geschreven voor onderzoekers, financiers, instellingen en patiëntenorganisaties. De werkgroep hoopt dat patientenorganisaties de aanbevelingen kunnen gebruiken en verder bekendmaken bij de onderzoekers waar zij mee samenwerken.

De Dutch Clinical Research Foundation (DCRF) is een samenwerkingsinitiatief om de nieuwe Europese wetgeving rondom klinisch onderzoek te implementeren. De Patientenfederatie is een van de samenwerkingspartners. Klaartje Spijkers van de Patiëntenfederatie is vicevoorzitter van de werkgroep. Heb je vragen over deze aanbevelingen of de werkgroep? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Is deze pagina nuttig?
Bedankt voor je feedback!