Direct naar:

Doorstart Whiplash Stichting Nederland

Nadat er in de afgelopen periode sprake van was dat de Whiplash Stichting Nederland (WSN) zou moeten worden opgeheven, is er toch een doorstart gemaakt. Dat is goed nieuws voor whiplash-patiënten in Nederland.

Het nieuwe bestuur wordt gevormd door twee gedelegeerde bestuursleden van de ME/CVS Stichting Nederland (ME/CVS) en de Vereniging Fibromyalgie En Samenleving (FES). Een derde bestuurslid was tot voor kort adviseur van de WSN en is eind 2020 toegetreden tot het bestuur en per 1 januari aangebleven. Daarmee was een soepele overgang gegarandeerd. De nieuwe directie van WSN wordt gezamenlijk gevormd door de gedelegeerde directeuren van de Vereniging Fibromyalgie en Samenleving en de ME/CVS Stichting Nederland.

WSN werkt al langere tijd samen met ME/CVS en FES voor onder meer backoffice-activiteiten en de drie organisaties delen een bedrijfspand in Hilversum. De drie organisaties blijven zelfstandig, maar waar mogelijk zal wel gezocht worden naar nog verdere samenwerking en mogelijke efficiency-voordelen. Bovendien zijn veel symptomen van de drie ziektes vergelijkbaar en daarmee ook de problemen en behandelingen. Dat opent mogelijkheden om het patientenbelang breed te benaderen en zo optimale impact voor alle patiënten te garanderen. Dergelijke samenwerkingen worden ook door de overheid in het kader van onder meer subsidieverstrekking bevorderd.

Het nieuwe bestuur en de nieuwe directie zijn momenteel druk bezig met plannen voor de verdere ontwikkeling van de WSN. De eerste reacties van donateurs en vrijwilligers van WSN op de nieuwe plannen en op het herwonnen elan zijn enthousiast. Hiermee zullen de belangen van de vele duizenden whiplashpatiënten in Nederland ook in toekomst optimaal worden behartigd.

Is deze pagina nuttig?
Bedankt voor je feedback!