Direct naar:

Online inspiratiesessie gedragsbeïnvloeding en samen beslissen

Donderdag 16 juli 16.00 uur – 17.00 uur
Voor onze leden: communicatieprofessionals en andere geïnteresseerden
Aanmelden voor 8 juli via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ovv inspiratiesessie

Wat bepaalt jouw gedrag op het moment van samen beslissen? Dat is begin dit jaar in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport onderzocht door onderzoeksbureau Kantar Public. Het onderzoeksrapport biedt inzicht in factoren die zorggebruikers beïnvloeden. Zo blijkt dat als mensen het gesprek met hun zorgverlener voorbereiden, dit het samen beslissen aanzienlijk bevordert. En dat het niet goed onder woorden kunnen brengen van de eigen wensen het samen beslissen sterk belemmert.

Hoe kan je de inzichten uit dit onderzoek gebruiken voor publiekscommunicatie over samen beslissen? Daar gaan we op 16 juli online op in. Kantar deelt de inzichten uit het onderzoek en leert ons aan de hand van voorbeelden over gedragsveranderingstechnieken die daar bij passen.

Patiëntenfederatie Nederland coördineert namens veldpartijen uit de medisch specialistische zorg, huisartsenzorg, paramedische zorg en wijkverpleging de ontwikkeling van een campagne over samen beslissen. We gebruiken daarbij de inzichten uit dit onderzoek en andere kennis over hoe mensen omgaan met samen beslissen. De campagneontwikkeling start na de zomer en past binnen het programma Uitkomstgerichte Zorg. Tijdens de online sessie geeft onze campagnemanager je een korte update.

Sprekers

Caroline de Moor, sr. communicatieadviseur & campagnemanager bij de Patiëntenfederatie
Petra Kramer, Client Director Behaviour Change & Healthcare bij Kantar
Wicher Meinema, Client Director Behaviour Change & Healthcare bij Kantar

Is deze pagina nuttig?
Bedankt voor je feedback!